Connect with us

Ελλάδα

Δύο συλλεκτικές φιγούρες PLAYMOBIL με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Published

on

Ο αγώνας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ξεκίνησε το 1821 και έληξε το 1830, με τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Η εταιρεία PLAYMOBIL με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση δημιούργησε ένα επετειακό σετ που περιλαμβάνει δύο Έλληνες Αγωνιστές του 1821: τον Έλληνα Οπλαρχηγό και την Ελληνίδα Καπετάνισσα.

Οι στολές, τα εξαρτήματα και τα λάβαρα που κρατούν, παραπέμπουν στον Γέρο του Μοριά, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Δύο προσωπικότητες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνεγερσία. Η γυναικεία φιγούρα είναι ντυμένη με παραδοσιακή νησιώτικη φορεσιά που συναντάται κυρίως σε Ύδρα και Σπέτσες πριν από την έναρξη της Επανάστασης. Αντίστοιχα, η ανδρική είναι ντυμένη με την παραδοσιακή φουστανέλα, ένα κεντημένο κόκκινο γελέκο και ένα κόκκινο φέσι.

Το επετειακό σετ PLAYMOBIL play & give «Έλληνες Αγωνιστές του 1821» περιλαμβάνει τη σημαία των Σπετσών, όπου έζησε η Μπουμπουλίνα και ήταν το πρώτο νησί, το οποίο συμμετείχε στην Ελληνική Επανάσταση. Η σημαία των Σπετσών φημολογείται ότι υψώθηκε για πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου 1821, και αποτέλεσε ένα λάβαρο με πολλούς συμβολισμούς. Ακολουθώντας την ελληνική ιστορία, στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια μικρογραφία ενός παπύρου με τους δύο πρώτους στίχους από τον «Θούριο». Πρόκειται για τον πατριωτικό ύμνο, έργο του Ρήγα Βελεστινλή που έγραψε το 1797, και διαδόθηκε σε όλο τον τουρκοκρατούμενο Ελληνισμό. Στη μπροστινή πλευρά του κουτιού, απεικονίζεται λεπτομέρεια από τη λιθογραφία «Άποψη της Αθήνας: Ο συνταγματάρχης Φαβιέρος επικεφαλής του ελληνικού στρατεύματος υπερασπίζεται τα περίχωρα της πόλης», Παρίσι, 1827, από τη Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ο στόχος είναι, μέσα από το επετειακό σετ, παιδιά και γονείς να ανοίξουν έναν δίαυλο επικοινωνίας με το παρελθόν και την ελληνική ιστορία, μέσα από έναν απολαυστικό και εποικοδομητικό τρόπο. Η παιδική φαντασία, χωρίς το άγχος της σχολικής αίθουσας και την αποστήθισης στο μάθημα της ελληνικής ιστορίας, δεν έχει όρια και μπορεί να δημιουργήσει άπειρες ιστορίες με τον Οπλαρχηγό και την Καπετάνισσα, ξεκινώντας από το να δώσει όποια ονόματα ξεχωρίζει από την ελληνική επανάσταση.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο παιχνίδι ανήκει στο κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give που υλοποιείται από την PLAYMOBIL Hellas με συνέπεια, από το 2012. Έχοντας καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, έχει προσφέρει χαρά και υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει προσφέρει 200.000€ για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Επιλέγει κάθε χρόνο για το πρόγραμμα μια ξεχωριστή θεματική που συνδυάζει το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και τις αξίες. Αυτή τη χρονιά (2021), δύο Έλληνες Αγωνιστές του 1821, ο Έλληνας Οπλαρχηγός και η Ελληνίδα Καπετάνισσα, απεικονίζονται με φιγούρες PLAYMOBIL και αποδίδουν φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το επετειακό σετ κυκλοφορεί αποκλειστικά για την ελληνική αγορά σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών και, όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Copyright © 2021 Rewindmag.gr