Connect with us

Ελλάδα

Πέντε συλλήψεις για απόπειρες εμπρησμού, μια ποινική δίωξη, και μια προσαγωγή

Published

on

Σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της επιφυλακής στην Αττική, για την πρόληψη εμπρησμών. Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο, ο οποίος έφερε σακίδιο πλάτης που προσπαθούσε να κρύψει. Πραγματοποίησαν έλεγχο διαπιστώνοντας ότι κρατούσε αναπτήρα και ένα άδειο πακέτο τσιγάρα, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες. Μέσα στο σακίδιό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Σημειώνεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο από τις περιπολίες για την αποτροπή εμπρησμών με την συνεργασία και πολιτών, οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο αντιλαμβάνονται, έγιναν συνολικά 19 προσαγωγές υπόπτων. Οι 11 προσήχθησαν κατά την διάρκεια της μέρας και οι 8 τις βραδινές ώρες. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία σε βάρος τους. Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης ωστόσο, συνελήφθη ο 47χρονος στην Πετρούπολη, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων και σε άλλα δύο σημεία στο άλσος.

Με τον ίδιο τρόπο συνελήφθησαν και τρεις νεαροί ελληνικής υπηκοότητας, που είχαν βάλει φωτιές στο άλσος στο Πέραμα. Για τους εμπρησμούς των νεαρών, στις 07.00 σήμερα το πρωί, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος τους είδε – και η Ομάδα ΔΙΑΣ που έσπευσε στο σημείο, τους συνέλαβε επ’ αυτοφώρω.

Επίσης, συνελήφθη 71χρονος, σε τοπική κοινότητα του δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση και μη. Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε έπειτα από προανάκριση που διενήργησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων και ο συλληφθείς κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 3 και στις 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βλαχόπουλο και στο όρος Μαγκλαβά. Πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό ασκήθηκε σε βάρος 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί στο Κρυονέρι Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οδηγός αστικού λεωφορείου και βρέθηκε στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Κρυονέρι παριστάνοντας τον εθελοντή πυροσβέστη! Ενώ υποτίθεται ότι βοηθούσε στην κατάσβεση της φωτιάς, ξαφνικά 50 μέτρα πίσω του προέκυπταν νέες εστίες. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος έσπευδε κατόπιν πάνω από τις φωτιές που ο ίδιος είχε ανάψει και προσποιούνταν ότι τις έσβηνε. Μόλις έγινε αντιληπτή η ύποπτη δράση του, εκλήθη η ΕΛΑΣ και τον συνέλαβε.

Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για για το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς σε δάσος από πρόθεση με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει κατηγορίες και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Τα ευρήματα στο σπίτι του 43χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό

Πριν λίγο, προσήχθει στην ασφάλεια ένα άτομο ύποπτο για εμπρησμό στο Ασμηνιό Εύβοιας και εξετάζεται από τις αρχές. Κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν εντοπίσει γκαζάκια στην περιοχή και είχαν δει ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό. Η φωτιά έχει φτάσει στο 1-1,5 χλμ. από τα πρώτα σπίτια, ενώ τα πύρινα μέτωπα είναι απρόβλεπτα λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι εστίες της φωτιάς σε Ασμηνιό και Πευκί αναζωπυρώθηκαν καίγοντας ό,τι είχε απομείνει στην περιοχή. Μικρή αναζωπύρωση σημειώθηκε και κοντά στο ρέμα.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr