Connect with us

REWIND

Α. Λιάκος (ΣΥΡΙΖΑ): Κι εγώ φωτιά θα έβαζα στη Μόρια

Published

on

Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια και υποστηρίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου στο Facebook για τη φωτιά στη Μόρια
«Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Η σύλληψη των 6 Αφγανών για τον εμπρησμό της Μόριας
Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των 6 νεαρών Αφγανών (ανάμεσά τους και 2 ανήλικοι), οι οποίοι κατηγορούνται πως έβαλαν τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας με αποτέλεσμα την καταστροφή του καταυλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από social media και Facebook, το οποίο δείχνει κάποιους νεαρούς με χαρτόνια να βάζουν φωτιά σε χόρτα, σε εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ Μόριας.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια. Οι άλλοι 2 είναι ανήλικοι και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τέσσερις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν.

Οι δύο ανήλικοι, 17 ετών, αναμένεται να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη, αν και η διαδικασία γι’ αυτούς έχει διαχωριστεί, αφού ισχύει η περί ανηλίκων νομοθεσία.

Η ανακοίνωση της η ΝΔ

“Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018”. “Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος”.

 

Πηγή: iefimerida

Copyright © 2021 Rewindmag.gr