REWIND

Νίκος Φίλης: Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;

Published

on

Tα προϊόντα που πρότεινε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν λόγω της μετάταξης από το συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23% είναι: όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, κακάο, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, αλάτι, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, συσκευασμένα κουλούρια, μπισκότα, πατατάκια κ.α.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Παύλο Τσίμα για τα σημεία της συμφωνίας και τα επώδυνα μέτρα. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τις επιλογές της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε για τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά, προέβει σε μια τουλάχιστον ατυχή δήλωση: “Πόσο συχνά τρώτε μακαρόνια και σας πείραξε η αύξηση του ΦΠΑ; ”

Η πλήρης δήλωση: “Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του; Θα δούμε αν θα περάσει στο καλάθι της νοικοκυράς. Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι’ αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται!”

Αυτό το επιχείρημα του Νίκου Φίλη θεωρήθηκε προκλητικό και επικρίθηκε σφόδρα στα social media ως Μαρια-Αντουανετική φράση.

Δημοφιλή