Connect with us

Οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon Web Services για τη μεγάλη επένδυση

Published

on

Συνάντηση με στελέχη της Amazon Web Services (AWS) είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 9:30 το πρωί με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας.

Η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της εταιρείας ότι επιδιώκει να ενισχύσει άμεσα την παρουσία της στην ελληνική αγορά από τις αρχές του 2022 με τη δημιουργία φυσικής υποδομής στο πλαίσιο της καλύτερης υποστήριξης των εγχώριων πελατών της στην Ελλάδα, οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Επίσης σήμερα στις 10:30, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Μία μεγάλη επένδυση

Κατά τη διάρκεια του re:Invent, του παγκοσμίου συνεδρίου της AWS για τους συνεργάτες της που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Las Vegas, ο Werner Vogels, γενικός διευθυντής τεχνολογίας (CTO) του αμερικανικού κολοσσού ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις 30 τοποθεσίες όπου η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στο χώρο των cloud υπηρεσιών, θα δημιουργήσει ένα local zone.

Σημειώνεται πως τα local zones είναι φυσικές υποδομές για υποστήριξη και παροχή όλων των cloud υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν την αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων και την παροχή υπολογιστικής ισχύς.

Η επένδυση για κάθε local zone εκτιμάται ότι ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η AWS επιλέγει να δημιουργήσει δικές της κτιριακές υποδομές και σε άλλες προτιμά τη «φιλοξενία» σε υφιστάμενο «ουδέτερο» data center.

Η κίνηση αυτή της AWS θεωρείται αρκετά σημαντική, καθώς δείχνει ότι για τη θυγατρική της Amazon η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία και ο όγκος των πελατών που ήδη έχει στη χώρα μας δικαιολογεί μία τέτοια επένδυση. Με τα local zones οι πελάτες της AWS βρίσκονται πιο κοντά στις cloud υποδομές της τελευταίας, γεγονός που βοηθά στη μείωση της απόκρισης (latency) και γενικότερα στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr