Connect with us

REWIND

O Δημήτρης Μαύρος για τη συγγνώμη του Αλέξη Τσίπρα το 2019

Published

on

Στη «συγγνώμη» του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκόπησης Δημήτρης Μαύρος.

Ο κ. Μαύρος με αφορμή τις επιθέσεις της Κουμουνδούρου στις εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κατονόμασε μεν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον «φωτογράφισε» ωστόσο, πολύ καθαρά.

«Αφιέρωσε δέκα λεπτά κατηγορώντας τις εταιρείες δημοσκοπήσεων με λέξεις που δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ. Παρασυρόμενος από ορισμένους συμβούλους που είχε δίπλα του για το ποια είναι τα πραγματικά αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε:

«Εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις αλλά όταν ο συγκεκριμένος χώρος αμύνεται το κάνει με πιο έντονο τρόπο από ότι άλλα κόμματα πιο νηφάλια. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα σε εμάς και στην λειτουργία στα όρια της Δημοκρατίας».

Όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, «την επομένη εκλογών δέχθηκα μια τεράστια συγγνώμη στο κινητό μου. Τον τιμά αυτό γιατί από την θέση που είχε θα μπορούσε να μην πει τίποτα. Και τον τιμά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδιωξε από δίπλα του τους συμβούλους που τον παρέσυραν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μετά από αυτό γιατί εμείς έχουμε ξαναμπεί στο στόχαστρο».

Του ζητήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που του έστειλε το μήνυμα με τον ίδιο να το αποφεύγει.

«Μπορώ να μην απαντήσω; Σας είπα ότι ένας σημαίνων άνθρωπος μου έστειλε τη συγγνώμη», περιορίστηκε να δηλώσει ο κ. Μαύρος.

Η ΝΔ με ανακοίνωση της κάνει λόγο για “φιάσκο” της εξεταστικής επιτροπής:

«H υποκριτική στάση του Αλέξη Τσίπρα αναδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την κατάθεση του αντιπροέδρου του ΣΕΔΕΑ κ. Δημήτρη Μαύρου.

Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε ότι ενώ πριν από τις ευρωεκλογές του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τις δημοσκοπήσεις για τις χαμηλές πολιτικές του πτήσεις, αμέσως μετά τις εκλογές του ζητούσε μέσω SMS συγνώμη για την άδικη κριτική του.

Κι αυτή όμως η κίνηση του κ. Τσίπρα ήταν υποκριτική. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να αιτηθεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με καταγγελίες αντίστοιχες με αυτές του 2019 για τις οποίες μάθαμε ότι ζήτησε συγνώμη.

Το πολιτικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα είναι προφανές.

Κάθε φορά που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο ανακαλύπτει “στημένες” δημοσκοπήσεις και δήθεν σκάνδαλα για να καλύψει την πολιτική γύμνια του.

Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση της Opinion Poll στηρίζοντας την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής σε fake news, όπως και σήμερα προέκυψε από την κατάθεση του κ. Μαύρου.

Ο κ. Μαύρος αποκάλυψε ότι η εταιρία δεν πήρε απευθείας ανάθεση αλλά έγινε διαγωνισμός μεταξύ τριών εταιριών όπου επιλέχθηκε ως η καλύτερη πρόταση.

Κατέθεσε επίσης, ότι δεν πρόκειται για εταιρία-φάντασμα ή με μικρή πορεία στο χώρο, όπως συνέβη με κάποιες άλλες εταιρίες που έλαμψαν την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και θα μπορούσε να ζητήσει να ελεγχθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll με μια απλή αίτηση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΔΕΑ, δεν το έκανε.

Η συνέχεια όμως αποδείχτηκε περισσότερο οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο ΣΕΔΕΑ έχει καταγγείλει στο ΕΣΡ την Vox pop, την εταιρία του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σκλιά, ωστόσο αρνήθηκε τον έλεγχο για τις δημοσκοπήσεις που κατέγραφαν εκτόξευση των ποσοστών του κόμματος!

Επιπλέον, ο μάρτυρας έβαλε στο κάδρο της συζήτησης την Bridging Europe, την περίφημη εταιρία “φάντασμα”, λέγοντας ότι εάν και της είχαν ζητήσει να γίνει μέλος του ΣΕΔΕΑ, εκείνη το αρνήθηκε για να μην μπορούν να ελέγχονται οι δημοσκοπήσεις της.

Μετά από όλα αυτά, μια λέξη αρκεί να περιγράψει την κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην επιτροπή με δήλωση τους ανέφεραν:

«Πλήρης δικαίωση των αιτιάσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. για την Opinion Poll και την επίμαχη δημοσκόπηση της 31-5-21.

Ο μάρτυρας Δημ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ επιβεβαίωσε τα δύο άκρως «αμαρτωλά» γεγονότα για την εν λόγω εταιρία. Ότι δηλαδή αφενός δεν δημοσιοποίησε τον πελάτη –εντολέα όπως ορίζει ο νόμος και αφετέρου δεν ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ελεγκτικό φορέα των δημοσκοπήσεων, διαψεύδοντας έτσι χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. που ισχυρίζονται διαρκώς ότι η Opinion Poll ελέγχθηκε πλήρως και βρέθηκε εντάξει !!!

Επίσης ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε προβληματικό να δίνονται απευθείας αναθέσεις ( εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών) σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί ταυτοχρόνως δημοσκοπήσεις».

Copyright © 2021 Rewindmag.gr