Connect with us

Ελλάδα

Γ. Οικονόμου για εμβολιασμό παιδιών: Εντυπωσιακή η ανταπόκριση

Published

on

Την προσθήκη νέων ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών από την αρχές Ιανουαρίου, με την παραλαβή νέων εμβολίων προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον θάνατο του Γιώργου Τράγκα.

Από τις αρχές Ιανουαρίου που θα παραληφθούν νέα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα προστεθούν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και θα υπάρξει ομαλή ροή δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Η ανταπόκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι εντυπωσιακή. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού, όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες. Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα από κορωνοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι στη ζωή αν είχε εμβολιαστεί. «Το εμβόλιο είναι εδώ, να σπεύσουν όλοι και κυρίως οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στις εικόνες που καταγράφηκαν στη Χαλκίδα με αρνητές γονείς να καίνε βιβλία, ανέφερε ότι προκαλούν μόνο ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα. Τους χαρακτήρισε δε ως «περιθωριακά στοιχεία», «τσαρλατάνους» και ανθρώπους που μέσα στη γραφικότητά τους γίνονται επικίνδυνοι γιατί μπορεί να παρασύρουν ανθρώπους και να τους πάρουν στον λαιμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η πολιτεία έχει αποδείξει ότι όλους αυτούς δεν τους αντιμετωπίζει ως γραφικούς, αλλά με βάση τους κανόνες του θεσμικού πλαισίου και με την αυστηρότητα που επιβάλλεται απέναντι στον κίνδυνο που εγκυμονούν οι πράξεις τους. «Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας, ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», επισήμανε.

Όπως είπε οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν την κοινή λογική και εκπέμπουν φασιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ, ξεκαθαρίζοντας ότι η οργανωμένη πολιτεία δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

«Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει και με την πειθώ και με τη διαδικασία της διευκόλυνσης στο εμβόλιο να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις και ανησυχίες είχαν οι άνθρωποι. Απαντήσαμε σε απορίες, πήγαμε σε κατ’οίκον εμβολιασμούς. Εξαντλήθηκε η διαδικασία της πειθούς. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με πολιτικοποίηση του εμβολίου και σκοταδιστικές αντιλήψεις, κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμόζεις και νόμους και να προσαρμόζεις το νομικό σου οπλοστάσιο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανόν απομεινάρια ριζοσπαστικών εκφράσεων που ανήκουν στα άκρα ρίχνοντας εμμέσως και τα βέλη του στην αντιπολίτευση ότι κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. «Η κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο απέναντί τους και δεν συμπεριφέρθηκε έτσι και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος. Εξέπεμπε θολά μηνύματα. Δεν λέω ότι τους υποκίνησε, αλλά κρατούσε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας», κατέληξε.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr