Connect with us

REWIND

Οικονόμου σε Τσίπρα: Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός

Published

on

Για δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμό κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων.

«Ο κ. Τσίπρας, όταν δεν πετροβολεί, είτε αναφέρεται σε πράγματα που έχουν γίνει μήνες τώρα είτε επιδίδεται σε ένα μπαράζ μετρολογίας, με αντιφατικές, αποσπασματικές και ανεφάρμοστες, στη δεδομένη πραγματικότητα, ιδέες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

«Παρόλα αυτά σήμερα θέλουμε να ρωτήσουμε με απόλυτη σαφήνεια: Σε ποια δήλωσή του από την περασμένη Τετάρτη πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με την υπερμετάδοση της «Όμικρον», κυρίως σε νέους ανθρώπους, σε χώρους όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα γήπεδα; Μέτρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε και είναι έτοιμη όποια στιγμή κριθεί σκόπιμο να εφαρμόσει και νωρίτερα προτάσσοντας τη δημόσια υγεία», συνεχίζει.

«Καμία πρόταση, καμία θέση. Ούτε μέχρι σήμερα, ούτε και σήμερα. Δημαγωγία, υποκρισία και καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα σήμερα με tweet του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες τον ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών.

«Ζήτησα την άμεση εφαρμογή μέτρων. Αναρωτιέμαι, στο Μαξίμου δεν ήξεραν; Ή ήθελαν να είναι ευχάριστοι παρά ωφέλιμοι; Πολύ λίγοι για την κρισιμότητα των στιγμών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε το tweet Τσίπρα:

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Υγείας.

«Τόσο καιρό ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των επιστημόνων για μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας, προκειμένου να αποτραπούν νέες απώλειες και ενδεχόμενο νέο καταστροφικό lockdown. Χθες, Δευτέρα, με ρεκόρ 9.284 κρουσμάτων, πάλι αρνήθηκε να κάνει τα αυτονόητα: Κουβέντα για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ για τους πολίτες, για περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς, για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, για επίταξη ιδιωτικών κλινικών και για σοβαρή επέκταση της τηλεργασίας», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Μόνο λουκέτο και χωρίς μέτρα στήριξης στην εστίαση, στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι. Περιμένουμε κάποιος να εξηγήσει πώς συνάδει αυτό με την “πανδημία ανεμβολίαστων” του κ. Μητσοτάκη. Και σήμερα, πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι από τα μέτρα παρωδία, ο κ. Πλεύρης αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για νέα μέτρα», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr