Connect with us

Οικονομία

Κικίλιας: Κατακόρυφη αύξηση προκρατήσεων για το 2022 – Δεν πιστεύω στη μικροπολιτική

Published

on

«Μαζί με τα σοβαρά θέματα της άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας, που η Κυβέρνηση έχει φροντίσει και ενισχύεται και της μείωσης της φορολογίας την οποία βλέπουμε συστηματικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έρχεται ο τουρισμός να δώσει τεράστια βοήθεια στην ελληνική οικονομία. Αυτή θα είναι και το 2022 η αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας για τους επόμενους μήνες και πρέπει να το αισθανθεί ο Έλληνας, η μέση ελληνική οικογένεια, ο εμπορικός κόσμος, ο τουριστικός κόσμος και όλα τα επαγγέλματα γύρω από τον τουρισμό», τόνισε σε συνέντευξη του στοντηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις κρατήσεις για το 2022 δήλωσε: «Οι προκρατήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022 και μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου του 2022 έχουν αρχίσει από την έναρξη του έτους να αυξάνονται κατακόρυφα.

Οι μεγάλοι tour operators ανακοίνωσαν διπλασιασμό των ταξιδιωτών. Είπε ο CEO της TUI ότι από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες που έφεραν το 2021, θα φέρουν 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2022.

Η κρουαζιέρα αντί για μέσα Απριλίου ξεκινάει την 1η Μαρτίου, με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να είναι home ports και μας ζητούν να την επεκτείνουμε μέχρι το τέλος του φθινοπώρου».

«Βλέπετε ότι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, μεγάλα δίκτυα και εφημερίδες από το εξωτερικό υμνούν τα ελληνικά νησιά και παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να έρθουν στη χώρα. Γιατί χειριστήκαμε με τέτοιο τρόπο και με τόσο μεγάλη επιτυχία ειδικά το πρώτο κομμάτι της υγειονομικής κρίσης. Ξέρουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Πρέπει στους εκατοντάδες χιλιάδες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν έμμεσα ή άμεσα να επιστρέψει το μέρισμα από τα κέρδη, από αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται στον τουρισμό. Αυτοί είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι μόνο οι μεγαλοξενοδόχοι, δεν είναι μόνοι οι ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιρειών».

«Η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζεται»

O Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σημείωσε πως «Δεν πιστεύω στη μικροπολιτική και θεωρώ ότι αυτά τα οποία είδα να διαδραματίζονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο χθες το βράδυ, με τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, πληγώνουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς μας. Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και όλοι οι συνάδελφοι που πήραν το λόγο», σημείωσε ο κ. υπουργός, «τοποθετήθηκαν στα θέματα της αρμοδιότητάς τους και απάντησαν με ειλικρίνεια. Και η συγγνώμη ακούστηκε και κριτική έγινε, αλλά και η ανάδειξη των πεπραγμένων της κυβέρνησης σε σημαντικούς τομείς».

«Από εκεί και πέρα, πέραν των πρόσκαιρων μετατοπίσεων ή ευκαιριακών συμμαχιών», τόνισε ο υπουργός, «ξαναδημιουργείται το δίπολο των δύο παρατάξεων οι οποίες έχουν κυβερνήσει τη χώρα ανάλογα με την πλειοψηφία αυτά τα χρόνια».

«Η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε, «έχει δικαιωθεί ιστορικά από τις επιλογές της. Στην πρόταση δυσπιστίας είδαμε μια ευκαιριακή σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ, αλλά βλέπω και μετά τη συζήτηση στη Βουλή ότι συνεχίζεται στη ρητορική των στελεχών του ΚΙΝΑΛ».

«Θα πρέπει να ξανατοποθετηθούμε ιδεολογικά και πολιτικά, τι προτάσσει η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή μας, η παράταξη που εκτείνεται από τη Δεξιά ως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς. Ποια είναι αυτά τα αξιακά στοιχεία τα οποία έχουμε αναδείξει και υλοποιήσει στην πολιτική μας, έναντι αυτών που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με άλλες κυβερνήσεις και τα αποτελέσματα των πολιτικών τους. Θα ήθελα να συζητάμε μόνο τα σημαντικά και τα σοβαρά για τον τόπο και την κοινωνία, την άμυνα, την ασφάλεια, το μεταναστευτικό, τη ευημερία της μέσης ελληνικής οικογένειας, το πώς η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους, τι θα κάνει για τους πολίτες. [Όμως] ολισθαίνουμε σε μία πολιτική «κλωτσοπατινάδα». Αυτό δεν γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι ενορχηστρώνεται συστηματικά. Δεν κάνει καλό στον τόπο και όποτε συνέβη αυτό στο παρελθόν, μας οδήγησε σε προβληματικές καταστάσεις για την κοινωνία και τους πολίτες. Η κοινωνία και οι πολίτες περιμένουν σοβαρότητα, περιμένουν πολιτικές θέσεις, περιμένουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα υλοποιήσει αυτές τις πολιτικές και την κριτική της αντιπολίτευσης σε αυτές τις πολιτικές».

Copyright © 2021 Rewindmag.gr