Connect with us

Υγεία

Πλεύρης: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Published

on

Με το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων αναμένεται να ασχοληθεί στη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 10/02, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, με τον υπουργό να σημειώνει πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία. Συμπλήρωσε, ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Για τους 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση, σημείωσε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους ή αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr