Connect with us

Ελλάδα

Εστίες υπερμετάδοσης οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Published

on

Επιφυλακτικός σχετικά με την διενέργεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων εμφανίστηκε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, φοβούμενος το ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

«Η επιτροπή συζητά αύριο Τετάρτη 16/02 το ζήτημα και για πρώτη φορά βλέπουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει σταθερότητα, αλλά είμαστε ψηλά σε ότι φορά τη διασπορά των ανθρώπων γενικά που εντοπίζονται θετικοί», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Mega. «Δεν θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση, γιατί αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή. Μαζικά γεγονότα όπως καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα θα ήταν γεγονός υπερμετάδοσης, γιατί θα είχαμε μαζικές μη ελεγχόμενες εκδηλώσεις με μεγάλες μεταφορές ανθρώπων από τόπο σε τόπο που σε 10 – 15 ημέρες τις εκδηλώσεις θα είχαμε υπερμετάδοση».

Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων. «Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές».

Σχετικά με τη διασκέδαση, το θέμα των όρθιων πελατών, δεν θα συζητηθεί αύριο. «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη».

Τζανάκης: Τη μάσκα πρέπει να την κρατήσουμε

«Είμαστε σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης όλων των δεικτών και σε πορεία σταθεροποίησης», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, επισημαίνοντας ακόμη, ότι τόσο οι νοσηλείες όσο και οι θάνατοι αποκλιμακώνονται.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής εκτίμησε, ότι προς το τέλος του μήνα, οι θάνατοι θα είναι κάτω από 70, καθώς οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι τα κρούσματα που εμφανίστηκαν προ τριών εβδομάδων.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πάνω από 10.000 κρούσματα, είπε και τόνισε ότι «δεν πρέπει να άρουμε όλα τα μέτρα. Τη μάσκα πρέπει να την κρατήσουμε».

Για την 25η Μαρτίου, είπε ότι οι παρελάσεις, όπως και όλες οι εξωτερικές εκδηλώσεις, μπορούν να οργανωθούν και να γίνουν, εφόσον είναι σε ανοιχτό χώρο και γίνονται συντεταγμένα.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr