Connect with us

Διεθνή

Χουριέτ: Το Κογκρέσο χειροκρότησε τον Μητσοτάκη 37 φορές σε 42 λεπτά

Published

on

Με τίτλο: «Καταχειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά. Ο ενθουσιασμός του κογκρέσου των ΗΠΑ εξέπληξε ακόμη και τον Μητσοτάκη» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στην θερμή υποδοχή του αμερικανικού Κογκρέσο στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η εφημερίδα μέτρησε τα χειροκροτήματα των μελών της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των αντιπροσώπων.

Τα πολλά χειροκροτήματα προκάλεσαν εκνευρισμό στην Άγκυρα, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

«Ο Μητσοτάκης, ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που μίλησε στο Κογκρέσο, καταχειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων 10 με όρθια τα μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων κατά την 42λεπτη ομιλία του» γράφει το δημοσίευμα τονίζοντας πως : «Τα μέλη του Κογκρέσου χειροκρότησαν 5 φορές όταν ο Μητσοτάκης μίλησε για την Κύπρο».

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε πολλές φορές έμμεσα στην Τουρκία, για τις υπερπτήσεις, την Κύπρο, τα F-16, χωρίς να την κατονομάσει ευθέως.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr