Connect with us

Ελλάδα

Γραφομηχανές Braille στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών από το Μαξίμου

Published

on

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησε το γραφείο του Πρωθυπουργού μετά από αίτημα που έφτασε στο Μαξίμου από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών που εδρεύει στην Καλλιθέα.

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση για προσφορά προς το ΚΕΑΤ φροντίζοντας άμεσα να παραδοθούν έξι γραφομηχανές Braille μια σημαντική δωρεά που έρχεται να ανανεώσει τις ήδη υπάρχουσες γραφομηχανές Braille που έχουν ταλαιπωρηθεί από την πολύχρονη χρήση και να καλύψει τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στο κέντρο τόσο για τους μαθητές του φορέα, αλλά και τους λοιπούς εκπαιδευόμενους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.

Η Διοίκηση του ΚΕΑΤ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε κάνει λόγο για μια γενναία δωρεά, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε μια νέα ώθηση στη λειτουργία και τη συνέχιση των δράσεων του φορέα.

Τη δωρεά παρέδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης σε συνάντησή του με τη Διοικήτρια και Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, Σοφία Χαμονικολάου, στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του φορέα.

«Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Γραφείο του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και προχώρησε σε αυτή την τόσο ουσιαστική δωρεά προς το Κέντρο μας. Τέτοιες ενέργειες υποστηρίζουν ουσιαστικά τα άτομα με οπτική αναπηρία ως πεδίο της εκπαίδευσης στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille, που αποτελεί και τον βασικότερο πυλώνα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία όρασης. Κύριε Μαρινάκη, εκ μέρους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των μελών του ΔΣ του ΚΕΑΤ, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εσάς προσωπικά για το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που έχετε επιδείξει για τον φορέα μας και τις δράσεις του», ανέφερε η κυρία Χαμονικολάου.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την ολοκλήρωση αυτής της δωρεάς που απευθύνεται στα Άτομα με Οπτική Αναπηρία. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά τα παιδιά που συνεχίζουν να αγωνίζονται παρά τις όποιες φυσικές δυσκολίες. Η δωρεά αυτού του ειδικού εξοπλισμού, αποδεικνύει εμπράκτως η στάση της Πολιτείας εν γένει, αλλά και του Πρωθυπουργού, συγκεκριμένα, που μεριμνά για ζητήματα αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Είμαστε δίπλα σε όλες και όλους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

Copyright © 2021 Rewindmag.gr