Connect with us

Πολιτική

Δημοσκόπηση: 9,7% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει η «ψαλίδα»

Published

on

Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της σελίδας politic.gr,  η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα ευρήματα δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7% (έναντι 31%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22% (έναντι 22,2%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 13% (έναντι 12,5%), ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 5,3% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σημαντικά  και στην παράσταση νίκης, καθώς το 56,4% πιστεύει πως θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 21,6% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που την επομένη Κυριακή διεξαγόταν εκλογές.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», οι πολίτες προτιμούν τον  Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 45%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 26% ενώ η απάντηση  «κανέναν» καταγράφει ποσοστό 29%.

Αν στις επόμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία, το 39,7% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 25,3% θα ήθελε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ενώ κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 4,4%. Ακόμη, η πλειοψηφία δεν επιθυμεί πρόωρες κάλπες αφού το 55,6% πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στη λήξη της θητείας.

Επίσης,  σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να είναι πιο ικανή σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Η ακρίβεια με ποσοστό 36% είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα, σύμφωνα με τους ερωτώμενους. Ακολουθούν η τουρκική προκλητικότητα (15%) και η ανεργία (14%). Ενδεικτική είναι η «ψαλίδα» με την οποία προηγείται η  ΝΔ (51%) έναντι  του ΣΥΡΙΖΑ (19,1%) στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αλλά και στο ζήτημα των οικονομικών επενδύσεων (ΝΔ 47,9%, ΣΥΡΙΖΑ 16,8%).

Copyright © 2021 Rewindmag.gr