Connect with us

Ελλάδα

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το Power Pass – Αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό από τον Ιούλιο

Published

on

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3.

O Κυριάκος Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά: «Από αυτήν την πλατφόρμα θα περάσει ουσιαστικά το 98% των οικογενειών στην Ελλάδα γιατί αφορά καθαρό οικογενειακό εισόδημα 45.000 ευρώ, στο εισόδημα αυτό δεν προσμετράται τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους. Από την Παρασκευή και μετά θα μπορεί κανείς με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ να υποβάλει την αίτησή του, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα γίνουν όλες οι αιτήσεις και αμέσως μετά θα γίνει ο σχετικός υπολογισμός για το ποσοστό εκείνο που θα αφορά το ποσό εκείνο για τον καθένα ξεχωριστά».

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, «περνάνε» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet. «Ήδη είχαμε κάνει έναν πιλότο σε σχέση με την ταυτότητα από τα περασμένα Χριστούγεννα σε σχέση με τον Covid, εκεί όπου είχαμε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούσε κάποιος να προσθέσει και την ταυτότητά του. Τώρα η ταυτότητα θα αποκτήσει κανονική μορφή κι εντός της χώρας θα μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί με την ταυτότητά του και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του», υπογράμμισε ο Υπουργός. Στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, θα μπαίνει ο πολίτης στο gov.gr στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Την Παρασκευή, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα εξής στοιχεία για να ολοκληρώσετε την αίτηση στο gov.gr: Το ΑΦΜ σας, τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet, το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα αντλούνται από την ΑΑΔΕ απευθείας. Οι χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος θα αντλούνται απευθείας από τους παρόχους.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr