Connect with us

Πολιτική

Ο Τσίπρας αναμασά την ίδια καραμέλα…αλλά το παιχνίδι δεν γυρίζει

Published

on

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι πολίτες, βλέποντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να αναμασά την ίδια καραμέλα, να  μένει στα λόγια και στα συνθήματα, τη στιγμή μάλιστα που οι περιστάσεις απαιτούν ηγέτες με πράξεις, αρχηγούς που εμπνέουν σεβασμό στα διεθνή fora και μάχονται για τα δίκαια της πατρίδας τους σε αυτά. Εχθές ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα προεκλογικό κρεσέντο ανέπτυξε συνθήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας την ειπωμένη και το 2019 ατάκα του ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει. Δυστυχώς όμως για αυτόν, το παιχνίδι δεν γυρίζει με λόγια αλλά με πράξεις.

To 2019,  o Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της εκπομπής «Μπροστά στα γεγονότα» με τον Νίκο Μερτζάνη, λίγο πριν τις εκλογές, έλεγε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι το παιχνίδι γυρίζει» και πρόσθετε: «Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο είναι ένας άλλος αγώνας. Είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση και όσοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις».

Εχθές πάλι,  3 χρόνια μετά,  δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την ίδια ατάκα-καραμέλα, λέγοντας στους βουλευτές του: «η παρουσία μας μέσα στην κοινωνία είναι αυτή που μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι».

Φρούδες ελπίδες. Μεγάλες προσδοκίες. Κάποιοι αρέσκονται στα συνθήματα και στις αυταπάτες. Κάποιοι άλλοι κάνουν πράξεις.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr