Connect with us

Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πείθει η αξιωματική αντιπολίτευση

Published

on

Προβάδισμα της ΝΔ με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1. Καταγράφεται, σημαντική αποδοχή της κυβέρνησης, ενώ το 74,5% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5 %, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, το ΚΚΕ 5,4%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Θετικά και μάλλον θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 45,7% των πολιτών, ενώ οι αντίστοιχες αξιολογήσεις για την αξιωματική αντιπολίτευση φτάνουν στο 24,3%. Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αξιολογεί την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 74,5%.

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, σημαντική αποδοχή με ποσοστό 56,5% καταγράφει η στάση της κυβέρνησης. Μάλιστα, 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ  κρίνει θετικά την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στον Ερντογάν, ενώ την ίδια θετική στάση έχουν και το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το 15% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο φοβάται το 52,1%, ενώ το 45,3% εκτιμά ότι δεν θα συμβεί.

Μοιρασμένοι είναι οι ψηφοφόροι σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, με τους μισούς να προτιμούν το το φθινόπωρο και τους υπολοίπους το τέλος της τετραετίας. Ωστόσο, δύο στους τρεις εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, για το πότε θέλουν οι πολίτες εκλογές, το 46,5% θέλει το φθινόπωρο, το 48,1% στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, το 67,3% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο, ενώ το 26,2%  πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Σχεδόν ένας στους τρεις επιθυμεί να προκύψει από τις κάλπες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ένας στους πέντε πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό. Αντίθετα, ένας στους τρεις πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, παρόλο που μόνον ένας στους δέκα θα επιθυμούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μόλις ένα 13% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μόνον το 7% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα προκύψει τελικά από την κάλπη.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr