Connect with us

Πολιτική

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης και ξεπαγώνουν οι συντάξεις από 1/1/2023

Published

on

Ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του τη Βουλή σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, προανήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους αλλά και το ξεπάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις από 1/1/2023, κάνοντας έναν απολογισμό πεπραγμένων της Κυβέρνησης και αναπτύσσοντας αναλυτικά τα τέσσερα κεφάλαια της κοινωνικής πολιτικής της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις και είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων».

Για την πολιτική της κυβέρνησης για την κοινωνία τόνισε: «Από την αρχή έχω διακηρύξει προς το επίκεντρο όλων των δράσεων μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες. Η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας. Η βασική προτεραιότητά μας είναι να αναταχτεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις, οι καλύτεροι μισθοί και πολλές νέες δουλειές».

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας: «Να μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από γκρεμό. Σαν χτες πριν από 7 χρόνια κύριε Τσίπρα, υπήρχε μια καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η διπλή αύξηση του κατώτατο μισθού ήταν κομβική τομή, αναφέροντας ότι αυτό δίνει στη χώρα μας την ένατη θέση στην ΕΕ κάνοντας λόγο για ένα πρόσθετο ανάχωμα στην παρούσα συγκυρία. «Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο.

Όσον αφορά την προστασία της εργασίας, για την ψηφιακή κάρτα εργασίας επισήμανε ότι είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που καταπολεμά τη μαύρη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Επίσης, τόνισε ότι το νέο περιβάλλον ρυθμίζει κρίσιμα ζητήματα όπως την τηλεργασία και το δικαίωμα του εργαζόμενου στην αποσύνδεση. Τέλος, είπε ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης ήταν η μείωση της ανεργίας τόνισε ο πρωθυπουργός. Μέσα στην πανδημία η Ελλάδα μπόρεσε να μειώσει την ανεργία κατά σχεδόν πέντε μονάδες.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη. «Για όσους άσκησαν κριτική από την Αριστερά θυμίζω ότι αποτελούσε αίτημα της ΓΣΕΕ» είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα «πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία».

Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο νόμος του εργάτη. «Για όσους άσκησαν κριτική από την Αριστερά θυμίζω ότι αποτελούσε αίτημα της ΓΣΕΕ» είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα «πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός αποδεικνύεται στην πράξη. «Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Η ΝΔ θα στέκεται πάντα με το μέρος αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη την κρατική αρωγή, είπε με έμφαση.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr