Connect with us

Ελλάδα

Έβρος: Ο φράχτης θα επεκταθεί κατά 80 χιλιόμετρα – «Σφραγίζονται» τα σύνορα – Φρένο στις προκλήσεις της Τουρκίας (βίντεο)

Published

on

Η  κυβέρνηση,  προχωρά με πολύ γρήγορες διαδικασίες στην επέκταση του φράχτη του Έβρου κατά 80 χιλιόμετρα  σε όλο το μήκος του ποταμού, σύμφωνα με απόφαση του  ΚΥΣΕΑ, μετά και το συνοριακό σκηνικό με τους δεκάδες μετανάστες σε νησίδα του Έβρου τον Δεκαπενταύγουστο, για να σταματήσει κάθε απόπειρα νέας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Μάλιστα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έγινε με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου  τακτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ και δε θα συμμετέχει απλώς κατά περίπτωση.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης,  η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην Ε.Ε. λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ έγινε εφ’ όλης της ύλης κουβέντα για τις πιθανές κινήσεις της Τουρκίας από εδώ και πέρα και με δεδομένο το περίεργο επεισόδιο που προσπάθησε  να προκαλέσει η Τουρκία με τους μετανάστες πριν από δέκα μέρες στα σύνορα.  Άλλωστε, από τη στιγμή που ο φράχτης δημιουργήθηκε έχουν περιοριστεί  σημαντικά οι χερσαίες ροές, παρά τη δυσχερή γεωμορφολογία της περιοχής  συνδυαστικά πάντα και με τις ενισχυμένες περιπολίες αστυνομικών και συνοριοφυλάκων.

Επίσης, για το σφράγισμα των συνόρων θα υπάρξει και αναβάθμιση του εξοπλισμού των δυνάμεων φύλαξης, με στόχο την καλύτερη επιτήρηση της περιοχής και την αποτροπή  παράνομων εισόδων.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr