Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω σε ξένα και εγχώρια συμφέροντα και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω – θέλετε να οδηγήσετε τη χώρα σε αστάθεια

Published

on

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ είπε: «Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η βουλή νωρίτερα με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις».

Και τόνισε: «Παίρνω τον λόγο με την προσδοκία ότι η συζήτηση θα οδηγήσει σε λύσεις στα όποια κενά εντοπίζονται σε κρίσιμες κρατικές δομές. Με την πεποίθηση ότι παρά την μεγάλη τοξικότητα θα πετύχουμε συγκλήσεις. Παίρνω τον λόγο με την ελπίδα ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κρατική ασφάλεια δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  υπογράμμισε πως «στο εξωτερικό πολλοί θα ήταν αυτοί που θα ήθελαν μία Ελλάδα απροστάτευτη και αδύναμη. Σε τέσσερις αλήθειες περιγράφω πως πρέπει να εκλείψει κάθε σύγχυση μεταξύ της σύγχυσης του pretador και της ΕΥΠ με την άδεια εισαγγελέα:  Για τα πρώτα είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν στο κράτος και είναι ξεκάθαρο από την ΑΔΑΕ. Όσον αφορά τις νόμιμες παρακολουθήσεις λειτουργούν σε ευρύ φάσμα και λειτουργούν με ένα ειδικό πρωτόκολλο και θα πρέπει να επαναξιολογήσουμε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αφαίρεση τη 2η υπογραφή εισαγγελέα. Aλήθεια δεύτερη.  Η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα κενό. Η διαδικασία έγινε με την έγκριση εισαγγελέως όπως ορίζει η διάταξη από εσάς. Όμως υποτιμήθηκε. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει τα κατάλληλα φίλτρα και δείξει τα ανάλογα αντανακλαστικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Γι’ αυτό και αν και νόμιμη είναι μη αποδεκτή. Να επανέλθουμε στον 2ο εισαγγελέα, ο οποίος είχε καταργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «καλώ τον κ. Ανδρουλάκη να προσφύγει στα ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια αν θεωρεί ότι η επισύνδεση ήταν παράνομη».

Παράλληλα, τόνισε ότι απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα γίνουν φέιγ βολάν τα αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας, όπως κάνατε με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», ενώ ανέφερε πως «αν πιστεύετε με την άποψη του Βενιζέλου, ότι κανένας βουλευτής δεν μπορεί να παρακολουθείτε να βγείτε να το πείτε κύριε Τσίπρα, αλλά να θυμηθούμε πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή».

«Καμία πρωτοβουλία μας δεν πρέπει να υπονομεύσει το σημαντικό εθνικό έργο, που επιτελεί η ΕΥΠ» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα πρέπει «να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Γιατί είναι αυτή που συνέβαλε ώστε να μας βρει έτοιμους η μαζική εισβολή μεταναστών στον Έβρο το 2020».

«Θα προσέξατε ότι απέφυγα να αναφερθώ στα όσα έχουν ειπωθεί ανεύθυνα από τον Αλέξη Τσίπρα. Τόλμησα με θάρρος να διαχωρίσω τη θέση μου έναντι άλλων εποχών, όταν εσείς έχετε δύο υπουργούς σας που οδηγούνται στο Ειδικό Δικαστήριο. Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας κ. Βαρουφάκη. Η πολιτική μου διαδρομή έχει δείξει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν ένα θέμα ως μία δήθεν γενικευμένη κατάσταση και μία πάγια εντολή για παρακολούθηση. Αυτό που λέτε κ. Τσίπρα είναι ψέμα ανέντιμο και ανήθικο και περνά πέρα από τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά επιστρέφετε πίσω στον αποστολέα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Yποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταγγείλει Κοτζιάς, Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης και Βαρουφάκης. Κύριε Βαρουφάκη έχετε γράψει δεν ήταν χρυσή η περίοδος Ρουμπάτη, έχω γνώση πως το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε ακόμα και εις βάρος της κυβέρνησής μας. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτησή σας κύριε Βαρουφάκη. Εσείς κ.Τσίπρα που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας. Εσείς δεν ήσασταν ότι υπεκλάπησαν τα mail του προέδρου του ΣτΕ μία μέρα πριν εξεταστεί το θέμα για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο νόμος που λέγατε ότι δεν θα βγει αντισυνταγματικός, μάλλον θέλατε να το σιγουρέψετε!».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «σε κάθε εθνική κινητοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήταν απέναντι στο πλαίσιο μιας χαιρέκακης μικροκομματικής προσέγγισης. Απέναντι στην πανδημία, απέναντι στην προστασία των συνόρων, απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες που θωρακίζουν την χώρα, απέναντι στα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ενεργειακής κρίσης. Και τώρα απέναντι στην προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Καμία πρωτοτυπία, σίγουρη η αποτυχία. Όπως και στα προηγούμενα, έτσι και τώρα η ζωή θα διαψεύσει τα σενάρια καταστροφολογίας».

«Είναι σαφές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εργαλειοποιούν ένα πραγματικό θέμα για να στήσουν ένα δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Όταν λέτε ότι κατόπιν εντολής μου έγινε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ψέμα, ανέντιμο και ανήθικο για αυτό και επιστρέφεται σε αυτούς που τα λένε. Δίνετε απλόχερα επιχειρήματα σε όλους όσοι θέλουν την Ελλάδα αδύναμη στο εξωτερικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Aπευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «όταν ανελαβε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δύο φορές δημόσια κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη να συναντηθούμε. Αρνήθηκε τότε, όπως αρνείται και τώρα. Έχει πει πως δεν επιθυμεί καμία σχέση με την κυβέρνηση, Έχει πει πως δεν θέλει να είμαι πρωθυπουργός ακόμα και αν η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση. Δικαίωμα του να επιλέγει τους φίλους του, αλλά τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος. Θα ήθελα σήμερα να είναι εδώ και να μας πείτε εσείς κύριε Κατρίνη να μας πείτε αν ο κύριος Παπανδρέου έκανε καλά όταν έφερε στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου την ΕΥΠ. Όπως φαίνεται πως η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται μήπως ψηφίζοντας Ανδρουλάκη τους προκύψει Τσίπρας».

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να είναι αιχμάλωτη η δημόσια ζωή σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. «Η Ελλάδα σήμερα είναι σήμερα εκτός ενισχυμένης εποπτείας. Αφήνει πίσω μνημόνια φόρους κλειστές τράπεζες. Μαζί τους εγκαταλείπει τις πλατείες διχασμού. Αφήσαμε πίσω την εσωστρέφεια και επανήλθαμε με ισχύ στον διπλωματικό χάρτη. Συνάντησα τους τρεις σημαντικότερους ηγέτες αραβικής χερσονήσου. Διαθέτουμε ισχυρή Εθνική Άμυνα. Επιμένω σε αυτή τη μεγάλη εικόνα που θα αναμετρηθεί με δύσκολα στοιχήματα συγκυρίας. Δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας. Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάντα ήταν έτσι. Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας».

«Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: στην Ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ »Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στη Δημοκρατία, μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανέναν». Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατίρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί», κατέληξε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

H ομιλία του Πρωθυπουργού:

Copyright © 2021 Rewindmag.gr