Connect with us

Πολιτική

ΝΔ: Επισκέψεις κλιμακίων στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Published

on

Επίσκεψη  κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου είχε την περασμένη Τετάρτη σειρά συναντήσεων και συσκέψεων στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους φορέων προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των σημαντικών έργων που γίνονται στην πόλη και στην περιφέρεια.

Κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Νταβίντ Σαλτιέλ, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε ότι το  “Το Νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης που βρίσκεται πλέον στην τελική φάση πριν από την δημοπράτηση του έργου στις αρχές του 2023, είναι σημαντικό για την πόλη αλλά και για την Ελλάδα διότι εγγυάται ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ μια από τις χειρότερες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η προάσπιση της μνήμης αποτελεί τον καθημερινό αγώνα σε κάθε δημοκρατία για να μη ζήσουμε ποτέ ξανά το ναζισμό και τον φασισμό. Είναι σημαντικό όμως και για έναν ακόμη λόγο που δεν αφορά το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον. Με το Μουσείο αυτό η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει έως το 2026 ένα σημαντικό τοπόσημο που θα αναδεικνύει ότι ανέκαθεν υπήρξε ένα χωνευτήρι και ένα σταυροδρόμι  πολιτισμών και ότι όποτε αγκάλιασε τη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών προόδευσε και δημιούργησε νέο πλούτο».

Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας επισκέφθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Πύλη Αξιού . “Η κυβέρνηση” όπως είπε, “αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στην αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Η Ελλάδα για πρώτη φορά διαθέτει μια εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ που υλοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις όπως η κάρτα αναπηρίας, ο προσωπικός βοηθός, η απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών πιστοποίησης, έγκρισης και διάγνωσης παροχών προς τα άτομα με αναπηρία. Ο πλήρης εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων των ΚΕΠΑ εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δημιουργία νέων υποδομών ΚΕΠΑ, σαν αυτό τον πρότυπο χώρο στην Πύλη Αξιού στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγους μήνες θεσπίστηκε ο πρώτος Κανονισμός για τα ΚΕΠΑ μέσω του οποίου καταργήθηκε η υποχρέωση επανεξέτασης χιλιάδων ασφαλισμένων για μη αναστρέψιμες παθήσεις. Με την θέσπιση του Κανονισμού όλοι οι πολίτες με μη αναστρέψιμες παθήσεις, ασχέτως αν είναι κύριες ή δευτερεύουσες, κατοχυρώνουν το ποσοστό αναπηρίας τους για πάντα. Μέχρι πρότινος αυτό αφορούσε μόνο την κύρια μη αναστρέψιμη πάθηση ενώ όσοι είχαν ως δευτερεύουσα πάθηση έναν ακρωτηριασμό ή μια άλλη μη αναστρέψιμη πάθηση έπρεπε να περνούν από επιτροπές ξανά και ξανά, ανά τα τακτά χρονικά διαστήματα, προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κυρίου Σκέρτσου και του κυβερνητικού κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης , ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου ήταν το  Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης . Παράλληλα το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε και το 87ο δημοτικό σχολείο , ένα από τα 286 δημοτικά και 102 νηπιαγωγεία που συμπεριλαμβάνονται στα νέα ολοήμερα και θα λειτουργήσουν στο νομό Θεσσαλονίκης με επέκταση ωραρίου έως τις 5.30 το απόγευμα.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για μια “καινοτόμα πιλοτική πολιτική που έρχεται να αναβαθμίσει το δημόσιο σχολείο και να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και να προσφέρει πρόσθετες διδακτικές ώρες στους μαθητές με νέους μαθητικούς ομίλους αλλά και χρόνο μελέτης στο σχολείο. Η επένδυση στο καλό δημόσιο σχολείο αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης”

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Χαλκιδική με επικεφαλής τον Υπουργό Τουρισμό κ. Βασίλη Κικίλια

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργο Βαγιώνα, τον Νίκο Χατζηαλέξη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αλλά και τον Πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιο, πραγματοποίησε την Πέμπτη 01.09.2022 περιοδεία σε όλη την έκταση του νομού  Χαλκιδικής και πραγματοποίησε ευρείες συσκέψεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου καθώς και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν τα Νέα Μουδανιά. Σε σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Νέας Προποντίδας, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Καρράς αποτύπωσε τη φετινή εικόνα της τουριστικής κίνησης η οποία, όπως ανέφερε, ήταν εξαιρετική παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία στέρησε από την περιοχή τους Ρώσους ταξιδιώτες οι οποίοι διαχρονικά επισκέπτονταν την περιοχή. Ανέφερε ότι το κενό αυτό αναπληρώθηκε από Βαλκάνιους τουρίστες, ωστόσο, όπως επεσήμανε, το σημαντικότερο είναι ότι επιτυγχάνεται ο στόχος της επιμήκυνσης της σεζόν, καθώς στα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν γίνει κρατήσεις μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Την επιτυχημένη φετινή τουριστική περίοδο επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες όχι μόνο είναι υψηλές αλλά έχουν φτάσει και τις αντίστοιχες του 2019.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επαγγελματιών του κλάδου που είχαν ως αποτέλεσμα να αποδώσει η στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για προσέλκυση ταξιδιωτών από τις χώρες των Βαλκανίων, προκειμένου να ισοσκελιστεί η απώλεια των Ρώσων επισκεπτών. Επίσης τόνισε ότι με ταξίδια που θα πραγματοποιήσει μέσα στον Σεπτέμβριο σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τους φθινοπωρινούς αλλά και χειμερινούς μήνες και με στόχο την περαιτέρω επιμήκυνση της σεζόν, θα ωφεληθούν πολλές περιοχές της Ελλάδας και θα ενισχυθούν σημαντικά οι τοπικές οικονομίες και η μέση ελληνική οικογένεια.

Ο Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε ξενοδοχείο στη Γερακινή και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους της μονάδας και στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Νικόδημο με τον οποίο συζήτησαν για την εξαιρετική πορεία που διαγράφει φέτος ο τουρισμός στην περιοχή και για τη συμβολή της Εκκλησίας μέσω της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Επίσης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιώργο Γιάννη και με Περιφερειακούς Συμβούλους, με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για θέματα που αφορούν τους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πολυγύρου όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Συζητήθηκαν πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τρόποι εύρεσης νέων πόρων.

Στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος Κουφίδης Γιάννης και οι φορείς του τουριστικού κλάδου, ενημέρωσαν τον Υπουργό για την επιτυχημένη πορεία της καλοκαιρινής σεζόν. Ο Υπουργός κ. Β.Κικίλιας παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση ταξιδιωτών από την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, με έμφαση στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Παράλληλα συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που δρομολογούνται και τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, ο Υπουργός μετέβη στην Ιερισσό του Δήμου Αριστοτέλη. Στο Πολιτιστικό Κέντρο – αφού προηγήθηκε παρουσίαση του Δημάρχου Βαλιάνου Στέλιου – σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος – πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, στην οποία αποτυπώθηκαν οι ανάγκες για αναπτυξιακά έργα με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής και την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής που θα οδηγήσει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ενίσχυση των κατοίκων.

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, βουλευτές της περιοχής και στελέχη της ΔΕΕΠ, πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στο κέντρο Υγείας Διαβατών, έκανε βόλτα στην αγορά της περιοχής όπου και συνομίλησε με πολίτες και ξεναγήθηκε τόσο στην επιχείρηση παραγωγής γεωργικών φαρμάκων «Ευθυμιάδη», όσο και στην εταιρία «Μπάρμπα Στάθης», που εδρεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό Β’ Χαλάστρας, ξεναγήθηκε στην επιχείρηση «Acrilan» ABEE που εδρεύει στην περιοχή της Χαλκηδόνας, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο, έκανε βόλτα στην αγορά και ξεναγήθηκε στην εταιρία «ΜΕΒΓΑΛ».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης παράλληλα επισκέφθηκε διαδοχικά τη δομή των Διαβατών και το Κέντρο  Υγείας.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr