Connect with us

Πολιτική

Στέργιος Πιτσιόρλας: Αλέξη, γιατί με παρακολουθούσες;

Published

on

Πικραμένος ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας μίλησε στα  «ΝΕΑ» για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ. Θεωρεί αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Πιτσιόρλας  έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ίδιο (και τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά) εν γνώσει του πρωθυπουργού, που του είχε αναθέσει πρώτα τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κι ύστερα κομβικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το συγκλονιστικό, τονίζει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ! Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα. Και μάλιστα η παρακολούθηση αυτή αφορούσε ένα θέμα εντελώς άσχετο με τις αρμοδιότητές μου, με το οποίο είχα παλιά μια περιφερειακή σχέση».

Και τονίζει στη συνέντευξη του:  «Μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα. Ναι, ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια σχέση που πήγαινε πολύ βαθιά πίσω, καθώς και μια άριστη συνεργασία, δεν μπορώ να πω ότι οποιαδήποτε στιγμή με άφησε σε ένα πολιτικό θέμα ακάλυπτο. ‘Η ότι μου έστησε παγίδα. Χωρίς να αποκλείω λοιπόν τις νομικές ενέργειες, το καθοριστικό για μένα είναι η πολιτική και ηθική διάσταση αυτής της υπόθεσης. Εγώ αποφάσισα να αποσυρθώ πριν από 3,5 χρόνια όχι γιατί σιχάθηκα τα πράγματα, αλλά γιατί θεώρησα ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος, μεγάλωσα και δεν έχει κανένα νόημα να επιμένω σε τέτοιους ρόλους. Και το έκανα διατηρώντας μια θετική εικόνα για την πορεία μου και για τον χώρο τον οποίο υπηρέτησα. Έχω μια σχέση ζωής με τον συγκεκριμένο χώρο».

Όσον αφορά τις εξηγήσεις που του έχουν δοθεί αναφέρει: «οι απαντήσεις που έχουν δοθεί πάσχουν».

 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr