Connect with us

Διεθνή

«EUNOMIA 3-22»: Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου

Published

on

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Η άσκηση έγινε στην Ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν οι τέσσερις χώρες, ως πυλώνες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 η τετραμερής αεροναυτική άσκηση, με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου .

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η «EUNOMIA 3-22» διεξήχθη για πρώτη φορά το 2020και ο συντονισμός της για το 2022 είχε αναληφθεί από την Ιταλία. Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα Έρευνας & Διάσωσης, προστασίας εξέδρας εξόρυξης υδρογονανθράκων, καθώς και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, πολέμου επιφανείας και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής. Σκοπός της Άσκησης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας στο πεδίο των αεροναυτικών επιχειρήσεων, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή, καθώς και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ, το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 6 Μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16, Α/Φ ΑΣΕΠΕ EMB-145Η και Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Η Γαλλία συμμετείχε με 2 Μαχητικά Α/Φ RAFALE, η Ιταλία με την Φ/Γ ITS LIBECCIO και η Κύπρος με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ελικόπτερο AW-139, Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣΜΗΕΑ) και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ολοκλήρωση Τετραμερούς Αεροναυτικής Άσκησης «EUNOMIA 3-22»
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών

Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 και κατά την ολοκλήρωση της Άσκησης, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV Day), τις δραστηριότητες της οποίας παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των 4 Χωρών της QUAD, μεταξύ των οποίων ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας Αντιναύαρχος Gilles Boidevezi και ο Διοικητής της 1ης Ναυτικής Διοίκησης του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Υποναύαρχος Lorenzano Di Renzo.

Κατά την DV Day, η οποία πραγματοποιήθηκε εν πλω υπό τον συντονισμό της Ιταλίας και της Κύπρου στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά Λεμεσού, εκτελέστηκαν αντικείμενα Έρευνας & Διάσωσης, καταρριχήσεις με την μέθοδο Fast Rope και πτήσεις Ελληνικών Α/Φ.

tetrameris
Η «EUNOMIA 3-22», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, καταδεικνύει την συλλογική πρόθεση και δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων των 4 Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία ως πυλώνες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

 

tetrameris1
tetrameris3
tetrameris4
tetrameris5
tetrameris6
tetrameris7
tetrameris8

ΠΗΓΗ: 

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr