Connect with us

Διεθνή

Πανηγυρισμοί από τα τουρκικά ΜΜΕ για τις βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τα F-16

Published

on

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία πανηγυρίζουν με την επίθεση του  ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για ένα θέμα μάλιστα όπως η  άμυνα της χώρας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε να είναι ενωμένες απέναντι σε εκείνους που την επιβουλεύονται.

Οι βολές που δέχτηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόρριψη των τροπολογιών Μενέντεζ από τη Γερουσία των ΗΠΑ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, προβάλλονται σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ με περίσσια χαρά των Τούρκων εις βάρος της χώρας μας.

Στην Τουρκία επικράτησε αισιοδοξία, μολονότι βέβαια η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν διαφαίνεται προς το παρόν πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν νέα αεροσκάφη στην Τουρκία, αφού ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ προειδοποίησε με άσκηση βέτο εάν η Τουρκία δεν σταματήσει την επιθετική εκστρατεία στην περιοχή, μεταξύ αυτών και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ όμως επικροτούν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλους όπως:

«Η απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16 και την Τουρκία μπέρδεψε την Ελλάδα… Συγκρούστηκαν Μητσοτάκης και Τσίπρας» γράφει το haberler.com.

«Η απόφαση των ΗΠΑ για τα F-16 μπέρδεψε την Ελλάδα! Ο Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για σοβαρή ήττα» σχολιάζει δημοσίευμα η  Sabah.

«Ταράχθηκαν οι γείτονες μετά την απόφαση των ΗΠΑ για F-16… Ο Τσίπρας κατήγγειλε τον Μητσοτάκη» σχολιάζει η εφημερίδα Aksam.

«Το πράσινο φως των ΗΠΑ για το F-16 στην Τουρκία αναστάτωσε την Ελλάδα! Ο Τσίπρας επιτέθηκε στον Μητσοτάκη με σκληρά λόγια» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του δικτύου TR Haber.

Η Νέα δημοκρατία είχε βγάλει σχετική ανακοίνωση καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε αντίθεση με την Ελλάδα, μεγάλη αποδοχή εξακολουθούν να έχουν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Τουρκία. Μετά την αναπαραγωγή από τον ΣΥΡΙΖΑ, της εκδοχής του Anadolu για τη συζήτηση στη Γερουσία των ΗΠΑ, το κρατικό Πρακτορείο της Τουρκίας προβάλλει τη σημερινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τίτλο “η Κυβέρνηση γίνεται επικίνδυνη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ”. Το πόσο κόπτεται το Anadolu για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όπως και τις εκλογικές συστάσεις του κ. Ερντογάν προς τους Έλληνες».

Το θέμα σχολίασε με σχετική ανάρτηση του και ο βουλευτής Σερρών και βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου,  γράφοντας: “Η @Hurriyet , αναφερόμενη στην υπόθεση των F16, περιγράφει τη χθεσινή ανακοίνωση του @syriza_gr, με τίτλο «Τσίπρας: Βαριά ήττα». Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει την τουρκική ερμηνεία και δίνει τροφή στα εκεί ΜΜΕ. Τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος δεν προσφέρονται για μικροκομματική πολιτική”.

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr