Connect with us

Πολιτική

ΝΔ: Επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΠΕ Παύλο Μαρινάκη στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης (Εικόνες)

Published

on

Τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Συντονιστή του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ και Βουλευτή Νοτίου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιο Κορομηλά, τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία ΝΔ Κώστα Λολίτσα, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρο Αβραμάκο και την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Λυκόβρυσης- Πεύκης Βενετία Κολοκοτρώνη.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Δημαρχείο όπου τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Αναστάσιο Μαυρίδη με τον οποίο συνομίλησαν για τα ζητήματα καθημερινότητας αλλά και για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον Δήμο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με αυτήν την Κυβέρνηση, για πρώτη φορά υπήρξε ουσιαστική και η μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση έργων για τους Δήμους μέσα από προγράμματα όπως το Τρίτσης, το Φιλόδημος, αλλά και τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου, τα οποία ενθάρρυναν στην πράξη τους Δήμους να υποβάλουν προτάσεις και μελέτες για έργα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Τοπικών Υπηρεσιών Μαρία Μουρατίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Πιπερίγκος, η πρόεδρος ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Κική Νικολαροπούλου.

Κατόπιν ο Γραμματέας και τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών/Βαρήκοων Λυκόβρυσης Πεύκης όπου τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής Θεόδωρος Ρίκκου, ο Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κόντος η εκπαιδευτικός Γεωργία Χαλαζωνίτου και η ψυχολόγος Μανουέλα Καΐα – Καγιοπούλου. Είναι ένα από τα δύο σχολεία για άτομα με προβλήματα ακοής που λειτουργούν στην Αττική και εξυπηρετεί παιδιά από όλη την Αττική, ανήκει στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, ενώ ειδικά καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί βοηθούν πολύπλευρα τα παιδιά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσής τους.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το πλαίσιο που ισχύει γύρω από την εκπαίδευση των κωφών ή και των βαρήκοων ατόμων, με σκοπό την ολική ένταξη τους στην κοινωνία και την εργασία. Το σχολείο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διδάσκουν την αυτονομία, ενώ το προσωπικό του σχολείο τόνισε πόσο σημαντική η έγκαιρη ενημέρωση στους γονείς ώστε να εντάσσονται τα παιδιά από όσο πιο μικρή ηλικία γίνεται στα προγράμματα.

Ο Γραμματέας συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την αφοσίωση και την σπουδαία προσφορά τους, ενώ τόνισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει από το Υπουργείο Παιδείας ως προς την ειδική αγωγή τόσο με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τη δημιουργία 1000 οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα γενικά σχολεία, την αναδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ΚΕΔΑΣΥ και τις προσαρμογές διδακτικών βιβλίων στη γραφή Braille. «Θέλουμε όλοι να είναι ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας, στην οποία κάνεις δεν μένει πίσω, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελείται.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο του Δήμου συνομιλώντας με εμπόρους, καταστηματάρχες και εργαζομένους, ενώ, κατόπιν, συναντήθηκαν με στελέχη του κόμματος και πολίτες.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Οι πολίτες δεν χρειάζονται λόγια. Χρειάζονται λύσεις, πολιτικές που αλλάζουν την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο, αλλά και αξιοπρεπείς ανθρώπους, που να τους εμπιστεύονται να τους εκπροσωπούν βλέποντας καθημερινά στη ζωή τους το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών τους.

Αυτό είναι που έχει αποδείξει πρώτος στον τρόπο που πολιτεύεται και κινείται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας Πρωθυπουργός που έχει καταφέρει να κλείσει εκκρεμότητες που απασχολούσαν την Ελλάδα και δεν είχαν καν συζητηθεί. Κάποιοι φοβούνταν ακόμη και να ανοίξουν «δύσκολα θέματα» τα οποία η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν στη ρίζα τους και παρόλα αυτά, αυτό που λέει πάντοτε πρώτο ο Πρόεδρος είναι να μην ξεφεύγουμε ποτέ, να είμαστε σεμνοί και να καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Και αυτό είναι και η μεγάλη μας διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Θέλω να επισημάνω είναι πόσο σημαντικές είναι αυτές οι επισκέψεις. Κάθε φορά που τις κάνουμε καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικές είναι. Πρώτον γιατί τιμούμε τους ανθρώπους που έχει επιλέξει ο κόσμος και αυτό πρέπει να το δείχνουμε και στην καθημερινότητα, αλλά και με αυτές τις επισκέψεις. Δεύτερον δεν είναι αυτονόητο, παρόλο που το κάνουμε πάντα, ότι ακούμε όλα τα προβλήματα. Πρέπει να τα ακούμε από την πηγή. Και τρίτον, να τονίσουμε ότι η αποκέντρωση δεν είναι στόχος μόνο για την Περιφέρεια -που είναι κι εκεί πράγματι πολύ μεγάλος στόχος και πρέπει να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο σε αυτό- αλλά και εντός Αττικής.

Η Αττική έχει υπέροχους Δήμους, περιοχές με φυσικό πλούτο και ομορφιά, άξιους ανθρώπους οι οποίοι αναδεικνύονται όλο και περισσότερο. Αυτή είναι και βούληση της Κυβέρνησης και αποδεικνύεται και από την αξιοποίηση των πόρων. Στηρίζονται οι αγροτικοί, οι ορεινοί, οι επαρχιακοί Δήμοι, αλλά και όλοι οι Δήμοι στο σύνολο της επικράτειας. Με βάση τον πληθυσμό, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και αυτό δεν έχει ξαναγίνει τόσο συντονισμένα.

Τα προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και «Αντώνης Τρίτσης» έτρεξαν μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες και πολλά από τα έργα ήδη έχουν γίνει πράξη, ενώ πολλά εξ’ αυτών προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς».

Στην επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πολιτευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών Φώτης Καρύδας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΚΟ Γρηγόρης Σαμπάνης, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Μάκης Χήτος-Κιάμος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Αντωνία Σταυρίδου, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Βασίλης Γακόπουλος, Δημήτρης  Γκουλής, o Επικεφαλής Θεματικού Τομέα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιας Διοίκησης ΝΔ Δημήτρης Κιρμικίρογλου, ο Γραμματέας ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Γεώργιος Τσούκας, η Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Νταίζη Κωνστάν, ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Νίκος Σαντοριναίος, ο Αντιπρόεδρος και Ταμίας ΔΗΜΤΟ Λυκόβρυσης-Πεύκης Νικόλαος Παρμαξίζογλου, τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Λυκόβρυσης-Πεύκης Σωτήρης Τσελέπης, Μαρία Κιουσίση, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αντώνης Χαιρετάκης και Σταυρούλα Κάσδαγλη, και ο Πρόεδρος Β4 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μηνάς Χαμπαρτσουμιάν.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr