Connect with us

Διεθνή

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα -Τα βάζει με τον Economist, που τον αποκάλεσε «δικτάτορα»

Published

on

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας στο στόχαστρο ξανά την Ελλάδα.

Σε νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, εν μέσω έντονης πολιτικής πόλωσης, καθώς η Τουρκία διανύει και επίσημα την προεκλογική της περίοδο με ορόσημο τις 14 Μαΐου, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στη γείτονα.

Ερντογάν: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εξοπλιστούν αυτά τα νησιά»
Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η τουρκική «Hurriyet», ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σχετικά με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά από το Νταβός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να εξοπλιστούν αυτά τα νησιά. Αυτό που κάνουν σήμερα είναι να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει τέτοια πράγματα, αλλά αυτά τα λόγια του Μητσοτάκη δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Πρώτα απ’ όλα, βλέπουμε ότι τόσο η Συνθήκη Λωζάννης όσο και η προσέγγιση των νησιών δεν εφαρμόζονται από τις ελληνικές αρχές αυτή τη στιγμή».

«Φυσικά, λέμε τα απαραίτητα πράγματα γι’ αυτούς σε διεθνείς συναντήσεις, όταν έρθει η ώρα, όπου χρειάζεται. Τώρα θα πρέπει (οι Έλληνες) να φροντίσουν τον εαυτό τους», τόνισε.

«Η τύχη της Τουρκίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τον Economist»
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, όταν ρωτήθηκε για το άρθρο του Economist που προκάλεσε οργή στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «νταή» και αυταρχικό τον Ερντογάν καθώς και την Τουρκία «χώρα που κινδυνεύει να μετατραπεί σε δικτατορία», ο ίδιος είπε:

«Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει την τύχη της Τουρκίας; Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία. Η τύχη της Τουρκίας δεν μπορεί να καθορίζεται από το βρετανικό περιοδικό».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Copyright © 2021 Rewindmag.gr