Connect with us

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης σε Αλ. Τσίπρα: Δίνεις ονόματα που δεν υπήρχαν στην επιστολή της ΑΔΑΕ

Published

on

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει συγκεκριμένα εάν στην επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής  Διασφάλισης Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών περιλάμβανε ονόματα για τις παρακολουθήσεις.

«Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα. Που έγιναν μετά από διαρροές στα δικά σας μέσα αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες κατά την άποψή μας της ανεξάρτητης αρχής», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στην επιστολή που έχει στην αντίληψή του δεν υπήρχαν τέτοιου είδους πληροφορίες.

«Βγήκατε με έναν φάκελο το κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε εάν στην επιστολή αναφέρονται τα ονόματα τα οποία μας είπατε. Υπήρχαν ή όχι; Διότι αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που μου έστειλαν, ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς», υπογράμμισε.

«Δεν μας είπατε κ. Τσίπρα, στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;» κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει με τον πρώτο να λαμβάνει αμέσως το λόγο υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που του έστειλα εγώ» κατηγορώντας εν συνεχεία τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί «να παίξει τις κουμπάρες».

«Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;», είπε ο πρωθυπουργός και σχολίασε: «καταλάβαμε, καταλάβαμε. Επιβεβαίωσε ο κ.Τσίπρας ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Ευχαριστούμε πολύ».

«Και πώς να υπήρχαν, επειδή στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και ονόματα δεν υπάρχουν» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απαντώντας και για τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί ρυπαρών δικτύων ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε εκ νέου: «Γιατί εσείς έχετε τα στοιχεία και όχι εγώ; Να μας απαντήσετε κ. Τσίπρα».

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα να καταλήγει λέγοντας πως «ο λαός συγκρίνει και κρίνει και θα δώσει την ίδια εντολή που θα δώσει και σήμερα η Βουλή».

«Εδώ και στις κάλπες λύνουμε τις διαφορές μας κι έτσι θα προστατευθεί η δημοκρατία, με τη νίκη μας στις εκλογές» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΑΔΑΕ, καθώς είπε πως δεν υπήρχαν ονόματα στον φάκελο της Αρχής. «Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν! Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς; Να μας πείτε! Ναι ή όχι; Δεν υπήρχαν ονόματα, να καταγραφεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία, ρώτησε τον κ. Τσίπρα «αν είστε αφελής ή επικίνδυνος» για το θέμα της δήθεν νεκρής Μαρίας και έκανε αναφορά στο Ειδικό Δικαστήριο, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα.

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην επέτειο των 80 ετών από την απελευθέρωση του Άουσβιτς και τιμούμε τους 60.000 συμπατριώτες μας που χάθηκαν στα κρεματώρια. Ούτε καν αυτή η αναφορά δεν χειροκροτείται από όλη τη Βουλή τα λέει όλα για την πολιτική μας τοξικότητα… Χρέος μας για τα 6 εκατ. θύματα είναι να μην ξεχάσουμε. Ιερή μας υποχρέωση είναι να φράζουμε τον δρόμο στους ορκιστές του ναζισμού. Ποτέ ξανά!

Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε να έρθει στη Βουλή έπειτα από πέντε μήνες που το ζητούσαμε επίμονα να καταθέσει πρόταση μομφής. Εδώ και στις κάλπες λύνουμε τις διαφορές μας κι έτσι θα προστατεθεί η δημοκρατία, με τη νίκη μας στις εκλογές.

Οι πολίτες θα σας ξαναστείλουν στην αντιπολίτευση. Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο ένα έργο: Να ρίχνει λάσπη. Δεν είναι πρώτη φορά αλλά σήμερα ξεπεράσατε το όριο με την προσωπική επίθεση. Το «ένοχος ή βλαξ» του Κίτσου Τεγόπουλου αφορούσε τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Προσοχή με αυτές τις αναφορές, αν δεν ξέρετε τι σημαίνουν.

Σας προκαλούν εκνευρισμό οι δημοσκοπήσεις και καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε τόνους. Για το μέλλον δεν έχετε τίποτα να πείτε, ούτε και για το παρελθόν που σας καταδιώκει. Η 25η Ιανουαρίου συμπίπτει με την πρώτη και τελευταία κατ’ εμέ που αναλάβατε πρωθυπουργός. Ξεκίνησε τότε η περιπέτεια της χώρας, με το δημοψήφισμα της κωλοτούμπας, τις κλειστές τράπεζες και τα ανοιχτά σύνορα.

Η επιλογή σας ήταν διπλά ατυχής γιατί την ανακοινώσατε την ίδια μέρα που συνεδρίαζε στην Τουρκία το Συμβούλιο Ασφαλείας. Λυπάμαι πραγματικά… Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ την αναπαρήγαγαν.

Να σας θυμίσω πως πολλές φορές έχουμε αντιπαρατεθεί έως και τρεις φορές για τις υποκλοπές, με αφορμή το νομοσχέδιο που φέραμε. Δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία όπως εσείς για τα λεφτά και τις βαλίτσες του κ. Καλογρίτσα.

Είναι μια ευκαιρία και να συγκριθούμε και να τα αντιδιαστέλλουμε με τη δική σας 4ετία. Πρόσφατα, ενημερωθήκατε πως «υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας» που δικάζουν δυο υπουργούς σας.

Σας ρωτώ ο φάκελος του κ. Ράμμου αναφέρεται στη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Να απαντηθεί στη Βουλή ένα ερώτημα: Ποιος κρίνει τη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Έχει σημασία να ακουστεί. Οι ανεξάρτητες αρχές υπόκεινται στη δικαστική λειτουργία. Το αν η άρση έγινε συννόμως έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει η δικαιοσύνη, η Αρχή δεν νομιμοποιείται να αποφανθεί. Αυτή είναι γνώμη εισαγγελέα Αρείου Πάγου, όχι του κ. Ντογιάκου.

Πολιτικά, έχω τοποθετηθεί πως η επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη δεν ήταν αποδεκτή. Την υπόθεση διερευνά η Δικαιοσύνη αλλά δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκει σύμφωνους. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να παραληφθεί ο διαβόητος φάκελος είναι προβληματική.

Ο νόμος της ΑΔΑΕ λέει πως η Αρχή δεν υπεισέρχεται στην κρίση των δικαστών. Ενημερώνει τα θέματα άρσης απορρήτου τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν λέει ο νόμος πως ενημερώνει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αν δείτε την ιστορία της ΑΔΑΕ, από συστάσεως της, ενημέρωναν γενικά και ποτέ ειδικά και προσωπικά, ποτέ. Και τώρα είναι αμφίβολο αν έχει γίνει… Η Αρχή είναι όργανο της διοίκησης και όχι της δικαιοσύνης.

Τι θα συνέβαινε αν η διαδικασία που επιλέξατε, γινόταν κανόνας; Κάθε αρχηγός θα μπορούσε να στέλνει στην ΑΔΑΕ φακέλους με ονόματα και όλα θα γίνονταν γνωστά στο πανελλήνιο.

Θα μπορούσα κι εγώ να πάω στην Αρχή με έναν κατάλογο για να δω αν παρακολουθούσατε εσείς. Η διαδικασία που επιλέξατε είναι εκτός νομικού πλαισίου. Όλα όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευθεί κι ήταν πρώτη είδηση σε φιλοΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Αυτό τι σημαίνει; Ή υπήρξαν διαρροές από την ΑΔΑΕ ή ο κ. Τσίπρας επέβαλλε τα ονόματα που ήθελε! Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι.

Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και δεν τα έχω εγώ; Αν γίνονταν παρακολουθήσεις… Μήπως γνωρίζατε από πριν τα ονόματα; Εσείς έχετε τα στοιχεία όχι εγώ! Επειδή μπορούν να ακούγονται περίπλοκα όλα αυτά, να σας πω ένα απλό επιχείρημα. Λίγο πριν το 2019 τις εκλογές το αδίκημα των υποκλοπών το κάνατε πλημμέλημα ενώ παρακολουθούσατε το ΚΚΕ, τον κ. Πιτσιόρλα και άλλους.

«Είστε αφελής ή επικίνδυνος;»

Θέλουμε εξηγήσεις… Μια δημόσια συγγνώμη για τον θάνατο της δήθεν νεκρής Μαρίας, κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν εσείς και τα στελέχη σας λέγατε πως υπάρχει. Με την εμμονή σας να τα λέτε. Είστε αφελής ή επικίνδυνος; Πάνω στη μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση… Δεν μπορεί να λέτει στέλεχος σας πως ο φράκτης παραβιάζει τη νομιμότητα. Κάποια στιγμή πρέπει να απαντήσετε; Θα γκρεμίσετε τον φράκτη;

Δεύτερο ερώτημα, καλύπτετε ακόμα τον κ. Παππά για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις άδειες; Ποιος είναι ο κ. Α2 και ο μυστηριώδης κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας πρόσφερε αυτός ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε οφσόρ; Πού πήγαν τα λεφτά του κ. Καλογρίτσα;

Είπε ο κ. Καλογρίτσας στη Βουλή: Πολάκη, μην φωνάζεις! Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου! Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Αν είναι ψέμα όλα αυτά; Θα μάθουμε πού πήγαν τα λεφτά; Δεν τον μηνύετε; Θα μας πείτε για τις σχέσεις σας με Βενεζουέλα, ότι ποτέ δεν πήρατε χρήματα από εκεί; Μπορείτε;

Εμείς μένουμε εδώ, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Θα απαντηθούν σύντομα όλα αυτά… Κύριε πρόεδρε, μεγάλη η νευρικότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν τιμά το κοινοβούλιο η συμπεριφορά σας. Είπα στην αρχή πως είναι ευκαιρία να συγκριθούμε. Η απορία σας για το αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, το απαντήσαμε στην πράξη. Το 75% των μεταναστών στην Ευρώπη επί ημερών σας έμπαιναν από Ελλάδα, στις μέρες μας πήγε στο 5%.

Να θυμηθούμε σε τι κατάσταση ήταν τα ναυπηγεία επί ημερών σας; Εμείς φτιάξαμε πάλι τα ναυπηγεία σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά; Εσείς τι κάνατε με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες; Τίποτα! Η Ελλάδα που λοιδορείτε σήμερα πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πλαφόν στο αέριο και στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η ανάπτυξη στην 4ετία σας ήταν 0,5%,η χαμηλότερη στην ΕΕ! Μπράβο σας! Το κατάλαβε ο λαός στο πετσί του! Επί των ημερών μας είναι διπλάσια του μ.ο της ΕΕ. Έχουμε φτάσει τις εξαγωγές στο 40% του ΑΕΠ. Τις αναβαθμίσεις δεν τις αναβάλλει η κυβέρνηση αλλά οι διεθνείς οίκοι.

Αυτό το μαξιλάρι των 37 δις ήταν το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Σήμερα είναι 40 δισ. ευρώ για να στηρίζουμε τους πολίτες σε καιρούς κρίσης. Είμαι ο πρώτος που δεν πρόκειται να παρουσιάσω ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας. Όμως, κάναμε πραγματικά επιτεύγματα στην οικονομία και στην ψηφιοποιίηση.

Αυτή είναι η κατάσταση που θα παραδώσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Θα κλείσω τον κύκλο με μια σύντομη αναφορά στο κράτος Δικαίου. Ο κ. Πολάκης δεν ζητούσε κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών; Ο κ. Βούτσης δεν έλεγε πώς οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και ζητούσε με τη ΧΑ αλλαγή του εκλογικού νόμου; Ο ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και λέει τώρα ότι δεν ξέρει τον “Μάξιμο Σαράφη”! Έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό… Μπορεί η κ. Αχτσιόγλου να λέει ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά είναι όμως για την Ελλάδα.

Η δική μας κυβέρνηση καταπολέμησε τις διακρίσεις στην εργασία, εμείς προωθήσαμε νόμους για την προστασία ΛΟΑΤΚΙ και γυναικών.

Όλοι έχουν μιλήσει για τον αξιακό τους κώδικα και είμαστε έτοιμοι για δεύτερη 4ετία. Η κυβέρνηση απέδειξε πως μπορεί να βγαίνει μπροστά στις κρίσεις, ενώ εσείς κ. Τσίπρα δημιουργείτε τις κρίσεις. Είστε καθηλωμένοι στη μιζέρια, μας φέρατε στο μηδέν και θέλετε να μας οδηγήσετε πάλι εκεί. Ο λαός συγκρίνει και κρίνει και θα δώσουν την ίδια εντολή που θα δώσει και σήμερα η Βουλή.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού

ΠΗΓΗ: 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr