Connect with us

Οικονομία

Guardian: Θεαματική τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας

Published

on

Στη θεαματική τουριστική ανάκαμψη της Ελλάδας αναφέρεται ο βρετανικός Guardian, σημειώνοντας ότι το 2022 η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε ρεκόρ, ενώ το 2023 η παρουσία των Βρετανών στη χώρα μας αναμένεται ακόμα πιο ισχυρή.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την περασμένη σεζόν για πρώτη φορά οι Βρετανοί που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ήταν περισσότεροι από τους Γερμανούς- που βρίσκονταν για δεκαετίες στην πρώτη θέση- ενώ η τουριστική ανάκαμψη της χώρας βοήθησε να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία κατά 5,6%.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον Guardian ότι οι Βρετανοί, οι οποίοι αποτελούν big spenders- πρωτοστατούν στον ελληνικό τουρισμό. «Ναι, μπορεί να υπάρχει ενεργειακή κρίση, πολύ υψηλός πληθωρισμός και πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης με τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να κάνουν αποταμιεύσεις, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι οι Βρετανοί δεν θυσιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος επισημαίνει ότι από τις προκρατήσεις φαίνεται ότι το 2023 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία θα είναι το ίδιο καλή, αν όχι καλύτερη, συγκριτικά με το 2022, υπογραμμίζοντας ότι στη διεθνή έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο, οι tour operators ζήτησαν περισσότερες πτήσεις και περισσότερα κρεβάτια.

Ο Guardian σημειώνει επίσης ότι το 2022 οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επέστρεψαν μαζικά στην Ελλάδα. Όπως τονίζει, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στα μέρη με τις περισσότερες επισκέψεις στον πλανήτη το 2022, με την τουριστική περίοδο να επεκτείνεται στη χώρα, καθώς ξεκίνησε τον Μάρτιο και ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr