Connect with us

Ελλάδα

Στην ΕΡΤ η γιατρός που έκανε γνωστές τις ηρωϊκές προσπάθειες του Ανδρέα να σώσει συνεπιβάτες του

Published

on

«Ένιωσα μία ελπίδα, μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα και ήθελα να το μοιραστώ με όλη την Ελλάδα, είπε η γιατρός Έρη Τζιαστούδη, ιατρός ιστοπαθολόγος στο νοσοκομείο της Λάρισας, που έκανε γνωστή την ιστορία με τον Ανδρέα, τον 20χρονου που με αυταπάρνηση έβγαλε μέσα από το βαγόνι, που από στιγμή σε στιγμή θα τυλιγόταν στις φλόγες, άλλα δέκα άτομα, μετά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη

«Ήθελα να μάθει ο κόσμος, πως η νέα γενιά δεν είναι μόνο η αδιάφορη για τους άλλους, κολλημένη με το κινητό, που θεωρούν κάποιοι, αλλά έχει καλοσύνη, αλληλεγγύη και στις δύσκολές στιγμές δείχνει μοναδική ψυχραιμία και αυταπάρνηση» συμπληρώνει.

Όπως εξηγεί για το περιστατικό με τον Ανδρέα και τις ηρωϊκές του προσπάθειες, έμαθε από μία κοπέλα που νοσηλευτόταν στο νοσοκομείο, επιβάτη του μοιραίου τρένου, όταν την πλησίασε για να μοιραστεί μαζί της την συγκλονιστική της εμπειρία και να την καθησυχάσει ότι η περιπέτειά της τελείωσε.

«Δεν πρέπει να μιλήσετε μαζί μου. Να μιλήσετε με τον Ανδρέα που είναι στο θάλαμο, μας είπε. Αυτός είναι ο ήρωας που έσωσε 10 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από το δεύτερο βαγόνι» αναφέρει η γιατρός και συμπληρώνει «έτσι μίλησα με τον Ανδρέα και εκείνη τη στιγμή μέσα σε όλη αυτή τη στενοχώρια, ένιωσα μια χαρά γιατί είδα ένα παιδί το οποίο βγήκε σχεδόν αλώβητο. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο τραυματισμό και όπως μου τα είπε, έσωσε 10 παιδιά καθώς κατάφερε με τη βαλίτσα να σπάσει το τζάμι στο βαγόνι και με την βοήθεια φίλων του να περάσουν μέσα από εκεί τα κορίτσια και άλλους συνεπιβάτες».

Όπως αναφέρει η γιατρός «Ο Ανδρέας μου είπε πως ήδη δύο κορίτσια τον βρήκαν και τον ευχαρίστησαν που τους έσωσε τη ζωή»

«Παίρνουμε θάρρος γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν άλλους και αυτό είναι αυτό που ήθελα να προβάλω. Να δείξω πως μέσα από την τραγωδία βγαίνει ένα φως. Θα μπορούσε να γίνει έκρηξη στο βαγόνι και αντί να φύγει έμεινε εκεί και βοηθούσε. » συμπλήρωσε

«Είσαι ήρωας, είσαι θαρραλέος και θέλω όλοι να μάθουμε αυτό που έκανες γιατί σου αξίζει να πάρεις τα εύσημα» είπε στον 20χρονο Ανδρέα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Copyright © 2021 Rewindmag.gr