Connect with us

Πολιτική

Σοκ με την καταγγελία κατά Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση -Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Published

on

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες η αποκάλυψη της καταγγελίας της δικηγόρου της Κομισιόν Ελένης Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση.

Η καταγγελία φέρεται να είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, ωστόσο η Βελγίδα εισαγγελέας έστειλε χθες το αίτημα για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στο Ευρωκοινοβούλιο. Κατά πληροφορίες, είχε εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή και τη δέουσα βαρύτητα η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο ευρωβουλευτής υπήρξαν ζευγάρι, κάτι που διαψεύδει ωστόσο η Χ. Τρικούπη, ενώ η καταγγελία ερευνήθηκε εις βάθος, αφενός γιατί αφορά σε πολιτικό πρόσωπο και αφετέρου γιατί προέρχεται από μια νομικό, στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, οπότε εξαρχής θεωρήθηκε ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό, αλλά, αντίθετα, για μια βαρύνουσα καταγγελία.

Έτσι, χθες, μετά από τρία χρόνια και διεξοδικές έρευνες από τις βελγικές αρχές, εστάλη το αίτημα για άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Το παρασκήνιο της αποπομπής Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Αμέσως ενημερώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή τους, ένα τηλεφώνημα κατά το οποίο του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για μια απλή καταγγελία, και με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας ξεκαθαρισμένο ότι επιδεικνύουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες υποθέσεις, τέθηκε εκτός ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες το απόγευμα όταν σχεδόν ταυτόχρονα ο Αλέξης Γεωργούλης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις, ο μεν πρώτος απολογούμενος και επιχειρώντας να σκιαγραφήσει πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και εκδικητικά κίνητρα. Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφέστατα πιο λιτές, ενημερώνοντας απλώς ότι μετά την καταγγελία ο Αλέξης Γεωργούλης δεν αποτελεί μέλος του κόμματος και της ευρωομάδας τους.

Η ΝΔ, καθιστώντας σαφές εξαρχής ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ εξηγήσεις για το περί τίνος πρόκειται. Σε εκείνο, μάλιστα, το σημείο δεν ήταν ακριβώς σαφές τι είχε συμβεί. Αρχικά υπήρχαν οι πληροφορίες ότι πρόκειται για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, ωστόσο στη συνέχεια έγινε γνωστό πως πρόκειται για υπόθεση βαριάς κακοποίησης και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, για βιασμό και ξυλοδαρμό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχε και μια δεύτερη καταγγελία στις Βρυξέλλες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση, που ανακυκλώθηκε ως φήμη στους διαδρόμους των Βρυξελλών μετά τη σοκαριστική χθεσινή αποκάλυψη.

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξεδιάλυνε και το τι συμβαίνει με την καταγγελία και γιατί ήρθε τώρα στο φως, το τι αφορά, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος (σ.σ.: ο Αλέξης Γεωργούλης).

Αναφέρει, ακόμη, ότι «οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:
Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του ο Γεωργούλης -Τι λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βούτσης
Περαιτέρω αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν δεν υπάρχουν, πέρα από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος μιλώντας στο Open ανέφερε ότι υπάρχει προβληματισμός στο κόμμα του και ότι αναμένουν κι αυτοί τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Κληθείς να σχολιάσει το γιατί ο Αλέξης Γεωργούλης δεν παρέδωσε την έδρα του στην Ευρωβουλή, ανέφερε πως κάτι τέτοιο θα ήταν βεβιασμένο και πως ήταν αρκετό να τεθεί εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, καθώς, όπως είπε, πρέπει να πέσει φως στην υπόθεση και να επιβεβαιωθεί η καταγγελία.

Άδωνις: Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Copyright © 2021 Rewindmag.gr