Connect with us

Πολιτική

Τσίπρας: Αν χάσει ο Μητσοτάκης θα στραφούν εναντίον του- Εγώ αν χάσω θα ακούσω κριτική

Published

on

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο MEGA.

 

«Εγώ το θεωρώ πιο υγιές από το άλλο, όπου βλέπουμε μια σιωπή επίπλαστη, κι από κάτω γίνεται χαμός. Αν δηλαδή αυτές τις εκλογές τις χάσει ο κ. Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι την επόμενη μέρα δε θα μπορέσει να σταθεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλιώς, κερδίσει ή χάσει ο Τσίπρας, θα υπάρχει μια εκτίμηση απέναντί του, αλλά και η δυνατότητα και νομίζω είναι υγιές, όποιος διαφωνεί μαζί μου να το λέει δημόσια και ανοιχτά», είπε ερωτηθείς για τα κριτήρια απομάκρυνσης.

 

Εφόσον μπήκα νωρίς στην πολιτική εύχομαι να βγω και σχετικά νωρίς

 

« Εγώ σκέφτομαι ότι θα είναι ένα μεγάλο challenge για μένα, μια μεγάλη πρόκληση να αποδείξω ότι μπορείς να ασχολείσαι με την πολιτική και μάλιστα πάρα πολύ ουσιαστικά ακόμα και όταν δεν είσαι σε αξιώματα. Διότι προφανώς εφόσον μπήκα τόσο νωρίς, θα έχω την πολυτέλεια, ελπίζω, εύχομαι, να βγω και σχετικά νωρίς, να μην με πάρουν τα βαθιά γεράματα. Άρα, θα είναι μια σημαντική πρόκληση να αποδείξω ότι δεν είναι ανάγκη κανείς για να κάνει πράγματα σημαντικά, δημιουργικά, για να αγωνίζεται για τις ιδέες του, για τις απόψεις του, τα όνειρά του να είναι πρωθυπουργός ή πρόεδρος», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Είμαστε λίγο άναρχοι» στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Μάλιστα, «η πιο δύσκολη θέση για μένα ήταν όταν κάποιους ανθρώπους που εκτιμούσα πολύ ήταν όταν στον ανασχηματισμό έπρεπε να τους πάρω τηλέφωνο για να τους πω πως δεν θα είναι υπουργοί στην νέα κυβέρνηση», όπως περιέγραψε, σημειώνοντας ότι «εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι ευτυχής διότι δεν κυβέρνησα την χώρα μέσα από εκβιασμούς ισορροπιών». Αντίθετα, το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια”, όπως είπε, συμπληρώνοντας πως “είμαστε λίγο άναρχοι πολλές φορές γιατί συγκολλητική μας ουσίας είναι οι ιδέες, το όραμα, οι απόψεις”. Αντίθετα, “δε, έχουμε εμείς πρίγκιπες στο κόμμα μας”, καθώς “είναι από άλλη πάστα ο ΣΥΡΙΖΑ” δήλωσε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως “το αρνητικό είναι ότι ακούγονται περισσότερες φωνές από όσες πρέπει”, αλλά το προτιμά από την σιωπή, όπως εξήγησε, η οποία καλύπτει τις όποιες εσωτερικές έριδες.

 

Ο Μητσοτάκης «πετάει την μπάλα στο 2015»

 

«Είναι ικανός άνθρωπος δεν τον υποτιμώ καθόλου» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τα πήγε καλά αυτά τα τέσσερα χρόνια και εξαιτίας αυτού «πετάει την μπάλα στο 2015, στο τι έκανε ο Βαρουφάκης». «Αυτά κρίθηκαν» σημείωσε ο κ. Τσίπρας στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και του 2019. Γυρίζοντας, ωστόσο, το χρόνο πίσω, «Τι έχεις να τραβήξεις, δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο ερώτημα τι θα συμβούλευε ο «Αλέξης του 2015 τον Αλέξη του 2023», όπως και ότι “να προσέχεις λίγο περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι».

 

«Σοκάρεσαι» από το σχέδιο Βαρουφάκη

 

Κληθείς να σχολιάσει αν η αποστροφή αυτή αφορά τον κ. Βαρουφάκη, «το μυαλό όλων πηγαίνει εκεί, προφανώς, νομίζω ότι ήταν μια περίοδος που συνειδητοποίησα ότι αυτός που έχει το πρώτο ρόλο είναι το πρώτο βιολί έχει το σχέδιο του αντιπάλου του Σόιμπλε» σχολίασε ο κ. Τσίπρας, και συνέχισε λέγοντας πως «σοκάρεσαι» στη διαπίστωση.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr