«Τα πράγματα έχουν έρθει σε αυτό το σημείο κυρίως λόγω της στάσης του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό, στρίβει τον χώρο αυτό προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ανδρουλάκης. Πήρε τόσο κάθετη θέση ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, μπαίνει μια πολύ καθαρή κόκκινη γραμμή» είπε ο κ. Σκέρτσος.

Σημείωσε ότι εξαρχής η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι υπέρ της αυτοδυναμίας λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δύσκολες κρίσεις, τις οποίες με μεγάλη επάρκεια αντιμετώπισε η αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Δεν είναι μόνο το θέμα να βγαίνουν τα κουκιά. Η χώρα δεν αντέχει μια εύθραυστη κυβέρνηση, που θα είναι έρμαιο κάποιων λίγων βουλευτών. Θέλουμε αυτοδυναμία, δεν είναι ζήτημα έπαρσης ή προσωπικής φιλοδοξίας του κ. Μητσοτάκη, είναι η ανάγκη της χώρας για σταθερή κυβέρνηση».

Συνέχισε την επίθεση κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «έχουμε μια κάλπη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγάλει μια κυβέρνηση ηττημένων. Είναι αναξιόπιστος ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς και ο κ. Ανδρουλάκης. Μπορεί να συνεργαστεί ακόμη και με τον διάβολο ο κ. Τσίπρας. Αν τους δοθεί ευκαιρία, θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση ηττημένων, αυτό θα πρέπει να το σταθμίσουν οι πολίτες».

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει προκλήσεις προς τον κ. Ανδρουλάκη για συναντήσεις στις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν συζητήσεις για συγκλίσεις.

«Όμως, με κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ θα πατήσουμε φρένο αντί για γκάζι» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις υποκλοπές, είπε ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα, η συζήτηση έγινε εκτενώς και αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και κανένα κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή. Πρέπει να αφήσουμε δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.»

Σε ερώτηση εάν η ΕΥΠ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ευθύνη του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Ναι, θα είναι υπό την σκέπη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ, δεν θα αλλάξει αυτό, αλλά με τα νέα φίλτρα που βάλαμε. Κάναμε πολλά βήματα που θα έπρεπε να είχαν εκτιμηθεί».

Αναφορικά με τον σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη σχολίασε ότι είναι μια πολύ δυσαρεστη εξέλιξη και πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. «Αν η Αλβανία θέλει να έχει κάποιο μέλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να μετέρχεται τέτοιες πρακτικές. Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης και μέσω της ΕΕ.»

ΠΗΓΗ: skai.gr