Connect with us

Ελλάδα

Διαγραφή Αυγενάκη με απόφαση Μητσοτάκη μετά τη χειροδικία στο Ελ. Βενιζέλος – «Δεν παραδίδω την έδρα μου»

Published

on

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου από την ΚΟ του ΝΔ, στη σκιά του επεισοδίου στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και της επίθεσης κατά εργαζομένου στο οποίο πρωταγωνίστησε ο κ. Αυγενάκης.

Μολονότι ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό, οι εξηγήσεις που έδωσε, τόσο στον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη στον οποίο παραπέμφθηκε με βάση το σχετικό κομματικό πρωτόκολλο, όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος απαίτησε προσωπικά να ενημερωθεί για το συμβάν, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε βεβαρυμένο πρόγραμμα από τα ξημερώματα της Τετάρτης (επιθεώρηση στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ και έπειτα επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας), παρέπεμψε το θέμα του κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα για διαγραφή του βουλευτή. Πλέον η ΝΔ αριθμεί 157 βουλευτές.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γνωστοποίησε ότι δεν παραδίδει την έδρα του και θα συνεχίσει να στηρίζει την παράταξη.

Όπως ανέφερε: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.
Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

 

Νωρίτερα, ο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κάλεσε τον βουλευτή για εξηγήσεις και η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 λεπτά, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αποχωρεί από τη Βουλή χωρίς να κάνει δηλώσεις. Επίσης, μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Βουλής ο τελευταίος αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Aπό το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κύριος Τασούλας υπογράμμισε πως οι βουλευτές οφείλουν να συμπεριφέρονται κόσμια εκτός Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού αλλά και της λαϊκής εντολής που έχει δοθεί.

Όπως είπε, ζήτησε να δει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος του έδωσε εξηγήσεις και στη συνέχεια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. «Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του», είπε και ανακοίνωσε ότι εφαρμόζοντας, μεταξύ άλλων, και το άρθρο 77 του κανονισμού της Βουλής, όπου αναφέρεται ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά ενός βουλευτού αποτελεί καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών, είναι αναγκασμένος να επιβάλλει στοιχειωδώς στον κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

«Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου ως ρόλο παιδονόμου» είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οφείλει στοιχειωδώς να υπερασπιστεί το κύρος του Κοινοβουλίου, που αφορά και την συμπεριφορά των βουλευτών εντός αλλά και εκτός της Βουλής.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr