Connect with us

Υγεία

Συνάντηση Γεωργιάδη με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία

Published

on

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, στο Υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την επαφή των ασθενών με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους σε όργανα διαμόρφωσης πολιτικών υγείας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την ωριμότητα όλων των οργανώσεων των ασθενών που κατάφεραν να συν ιδρύσουν την Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Στην πολιτική μου θητεία, δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο εντυπωσιακά ωραίο σε οποιονδήποτε κλάδο και είναι ένα εργαλείο που ευτυχώς θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, το βρίσκω εγώ νομοθετημένο και είναι πολύ χρήσιμο για μένα. Θα επιταχύνουμε τη σύνδεση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να έχουνε πρωτογενή ενημέρωση των συμβάντων, να μπορούν να μιλάνε απευθείας με τους ασθενείς και να διαπιστώνουν τις πραγματικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών σε κάθε μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τους θεωρώ απολύτως θεσμικούς μου συνεργάτες και θα συν-σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα ώστε να φτιάξουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας πιο ανθρώπινο και πιο ασθενοκεντρικό».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή δήλωσε:

«Τόσο οι χρόνιοι ασθενείς όσο και οι πολίτες αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε γενναίες και άμεσες μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, για να είναι βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους. Οι Ενώσεις Ασθενών, διαθέτοντας θεσμικό ρόλο με συμμετοχή στα κέντρα αποφάσεων θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί, καταθέτοντας προτάσεις ενίσχυσης και βελτίωσης του συστήματος, με άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αξιολογώντας την υλοποίηση και εφαρμογή τους».

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δ.Σ. Βάσω Ραφαέλα Βακουφτσή (Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας), η Α’ Αντιπρόεδρος Μέμη Τσεκούρα (Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα), η Β’ Αντιπρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν), η Γ΄ Αντιπρόεδρος Θεοφάνεια Τσαχαλίνα (Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη), o Πρόεδρος τους συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια «Η Αγία Σοφίας», ο κ. Αγαμεμνονας Σταυρόπουλος, ο Γραμματέας Νίκος Δέδες (Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”), καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Δημήτρης Αθανασίου (Ένωση Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας), η Εύη Ορφανού (Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για Ζωή») και Δημήτρης Συκιώτης (Πανελλήνια Ένωση Διαβήτη) και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Υποθέσεων Αναστάσιος Σαμουηλίδης.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr