Connect with us

REWIND

23/11/1904: Λήξη των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ- Χρυσό για την Ελλάδα με τον Περικλή Κακούση

Published

on

Ο Περικλής Κακούσης (Αίγινα, 1879 – 1939) ήταν Έλληνας αρσιβαρίστας, ο οποίος πήρε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904 στο Σεντ Λούις. Έλαβε μέρος και στους Β΄ Διεθνείς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1906 στην Αθήνα.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1904, οι Αγώνες της 3ης Ολυμπιάδας της σύγχρονης ιστορίας, διοργανώθηκαν στο Σεντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών από την 1 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου 1904

Ο Περικλής Κακούσης γεννήθηκε το 1879 και καταγόταν από την Αίγινα. Ήταν μικρόσωμος  και γεροδεμένος και ασχολήθηκε με την άρση βαρών, επειδή από μικρός λόγω φτώχειας υποχρεώθηκε να ασχοληθεί με χειρωνακτικές εργασίες. Ήταν αθλητής του Πανελληνίου και το 1904 αποφάσισε να λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ταξίδεψε τη τελευταία στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Σεντ Λούις, μαζί με τον δισκοβόλο Γεωργαντά, ως οι δύο μοναδικές συμμετοχές της χώρας μας. Τα έξοδα του μεγάλου ταξιδιού αναλήφθηκαν από χορηγούς και τελικά η Ελλάδα διέπρεψε. Ο Περικλής Κακούσης από την πρώτη στιγμή έδειξε την ανωτερότητα του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με απίστευτη άνεση. Αντίπαλοι του τρεις Αμερικανοί αθλητές που στο τέλος απλά παρακολουθούσαν τον Κακούση να οδεύει προς τη νίκη, είχαν τεθεί εκτός αγώνα πολύ νωρίς.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της άρσης βαρών με δύο χέρια, σηκώνοντας 111,67 κιλά, 27 περισσότερα από το δεύτερο αθλητή.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr