Connect with us

REWIND

Όταν ο Τσίπρας υποδέχτηκε τον Γιαν Φαμπρ, γνωστό για τα «Παλλόμενα πέη» που καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση

Published

on

Το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιαν Φαμπρ. «Βασιζόμαστε πολύ σε εσάς» του είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός.

Μόλις του είχε ανατεθεί η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών από τον -παρόντα επίσης στη συνάντηση- τότε υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ιδέα από πολιτισμό, αλλιώς κάτι θα είχε ακούσει για την παράσταση του καλεσμένου του «Mount Olympus» που είχε προκαλέσει σοκ στη Θεσσαλονίκη λίγους μήνες πριν και είχε μείνει γνωστή ως «Παλλόμενα πέη».

Σήμερα, ο Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ, ο οποίος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή από δικαστήριο της Αμβέρσας κατηγορούμενος για βία, παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της αιδούς στην εργασία από τις χορεύτριες του θιάσου του που κατήγγειλαν τις πράξεις του με ανοικτή επιστολή το 2018.

Κατά την διάρκεια της δίκης, οι ενάγουσες περιέγραψαν τον Γιαν Φαμπρ ως άνθρωπο τυραννικό, που ταπείνωνε συστηματικά τις χορεύτριες και εξασκούσε σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλικό εκβιασμό εναντίον τους.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr