Connect with us

Πολιτική

Μητσοτάκης: «Από την ΕΕ ζητάμε αλληλεγγύη και ρητή αναγνώριση των συμφερόντων μας στα ζητήματα με την Τουρκία»

Published

on

Κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Τι είπε για ψηφιακό πιστοποιητικό, Τουρκία, Λευκορωσία – «Η Ελλάδα του 2021 ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβολίου, Σαρλ Μισέλ, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι έκαναν κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής τους.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο πρόσφατο περιστατικό με τη Λευκορωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για τις «κατακτήσεις» της Ένωσης στο μέτωπο της πανδημίας, «μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», οι οποίες στην Ελλάδα αντικατοπτρίζονται στους «5 εκατ. εμβολιασμούς, σε έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρώπη και στο ότι η Ελλάδα πρωταγωνίστησε στην έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού, το οποίο είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που θα επιτρέψει και πάλι στους πολίτες της ΕΕ να ανακτήσουν το δικαίωμα της ελέυθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης εντός της Ένωσης».

 

Δείτε το video:

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr