Connect with us

Ελλάδα

Ανοίγει η πλατφόρμα για 25-29 και με τα τρία εμβόλια την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Published

on

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών, για ραντεβού εμβολιασμού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson), ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει  80.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να ξεπεράσουν τους 105.000. Παράλληλα, σπάσαμε το φράγμα των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά.

Για τα προνόμια, σχολίασε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και πρόκειται να ενταθεί, αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων. Όπως ανέφερε, είναι ήδη προνόμιο για τους εμβολιασμένους η ευκολία στα ταξίδια με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Τέλος, για την επίτευξη της ανοσίας είπε ότι εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως σε κάθε περίπτωση «ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι».

Copyright © 2021 Rewindmag.gr