Connect with us

Ελλάδα

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Published

on

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε στον 33χρονο πιλότο, ο οποίος μετά από 37 ημέρες ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

  1. Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  2. Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  1. Ψευδής καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  2. Ψευδής κατάθεση κατ´εξακολούθηση

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας, αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, εξαιτίας τόσο του τρόπου που δολοφόνησε την Καρολάιν όσο και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Και ενώ ο συζυγοκτόνος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα συνθέτουν μια καλύτερη εικόνα του παζλ της δολοφονίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η ψυχραιμία, με την οποία κινήθηκε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά για να καλύψει τα ίχνη του, να αποτελεί συνέπεια ενός «έτοιμου σεναρίου» που είχε ήδη στο μυαλό του.

Το σενάριο αυτό, του το έδωσε ο εκπαιδευτής πιλότος του, ο οποίος είχε μια τέτοια άσχημη εμπειρία: προ δύο ετών είχε πέσει θύμα ληστών που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στο Αλεποχώρι και τραυμάτισαν την σύζυγο του και εκείνον. «Όταν άκουσα τι είχε συμβεί στον Μπάμπη, είπα ‘δεν μπορεί, είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έπαθα εγώ’». Επίσης, είπε πως μετά το τραγικό συμβάν στα Γλυκά Νερά ενημέρωσε την αστυνομία για το δικό του βίωμα.

«Η διαφορά ήταν ότι σε εμάς είχαν εισβάλει με γκλομπ ενώ στον Μπάμπη με πιστόλια», ενώ ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις ίδιες περιγραφές και για τα χαρακτηριστικά των «ληστών». «Περιέγραψε τον αρχηγό, είπε ότι βγήκε η μάσκα, είδα το πρόσωπο του. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Φάνηκε να είναι όλα ίδια»,», είπε ο άνθρωπος, εμφανώς ταραγμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκηνοθέτησε τη ληστεία για να καλύψει τη δολοφονία που διέπραξε σόκαρε το πανελλήνιο, με πολλούς να μιλούν για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων ετών στην χώρα μας.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr