Connect with us

Ελλάδα

Κικίλιας: Εμβολιασμοί έξω από ναούς από την Κυριακή

Published

on

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ανακοίνωσε ότι κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από την Κυριακή που μας έρχεται (29 Αυγούστου).

Επίσης, είπε ότι η επιτροπή βιοηθικής έχει ήδη καταλήξει ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι υγειονομικοί. Όπως εξήγησε, «η συντριπτική πλειονότητα γιατρών πάνω από 95% έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές… Αυτοί που αντιδρούν είναι κάποιοι συνδικαλιστές μια ισχνή μειοψηφία». «Είναι η μεγάλη πλειονότητα αυτοί που έχουν εμβολιαστεί στον ιδιωτικό τομέα… Πάντα μπορεί η πολιτεία να εντοπίσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους επιβάλειπρόστιμα αλλά και κυρώσεις που θα ανακοινωθούν σε προσεχή ΚΥΑ» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με το πόσο είναι έτοιμο το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κατάσταση που ενδεχομένως προκύψει το φθινόπωρο, είπε «Το ΕΣΥ είναι εδώ έτοιμο για να δώσει ξανά τη μάχη αν χρειαστεί» και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. «Οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών, έχουν 20 φορές μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά» τόνισε, επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά πως 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, σήμερα, είναι ανεμβολίαστοι.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr