Connect with us

Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Η διάγνωση και το κύμα συμπαράστασης

Published

on

Πλήθος ευχών για να κερδίσει αυτήν τη μάχη προκάλεσε η αποκάλυψη της Ντόρας Μπακογιάννη ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, την ώρα που και η Φώφη Γεννηματά δίνει τη δική της μάχη με αυτήν την ασθένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε δύο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της, αλλά και την πρόθεση της να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, μόλις έκανε γνωστή την ασθένεια της μέσω των social media, ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε τονίζοντας της πως θα είναι δίπλα της σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία που ετοιμάζεται να περάσει.

Όλα ξεκίνησαν, όταν σε μία αιματολογική εξέταση, μετά το πρόσφατο χειρουργείο που έκανε στο γόνατό της, βρέθηκαν κάποιες ενδείξεις που ανησύχησαν τους θεράποντες ιατρούς. Κατόπιν αυτών, η διάγνωση επιβεβαιώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με τους γιατρούς που την παρακολουθούν να της συστήνουν ανοσολογική θεραπεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να μπει η νόσος σε ύφεση, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία την οικογένειά της.

Σύμφωνα με το onmed.gr., το πολλαπλούν μυέλωμα είναι καρκίνος των πλασματοκυττάρων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών, που παράγουν αντισώματα και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Όταν τα πλασματοκύτταρα μετατρέπονται σε καρκινικά κύτταρα και πολλαπλασιάζονται, τότε ονομάζονται μυελωματικά κύτταρα.

Ο φυσιολογικός μυελός των οστών παράγει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα τα οποία εξελίσσονται σε υγιή κύτταρα του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων. Όταν δημιουργείται μια συσσώρευση μυελωματικών κυττάρων, αυτή μπορεί να ξεπεράσει την παραγωγή υγιών κυττάρων δημιουργώντας οστική βλάβη, όπως και χαμηλές τιμές κυττάρων του αίματος. Η συγκέντρωση μυελωματικών κυττάρων σε διάφορες περιοχές ονομάζεται πολλαπλούν μυέλωμα.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση, με την οποία η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποιούσε ότι δίνει τη μεγάλη μάχη, τοποθετήθηκε δημόσια και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον αγώνα της αδελφής του.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του και με μία καρδούλα.

Ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει και δημόσια την αμέριστη συμπαράστασή του στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ με μια συγκινητική ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ευχαρίστησε και τους πολίτες για τα μηνύματα αγάπης προς τη μητέρα του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, θα δώσουμε τη μάχη»

Την ευγνωμοσύνη της στο κύμα συμπαράστασης που δέχεται εξέφρασε η Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης. Αναφερόμενη στην απόφασή της να δημοσιοποιήσει το ζήτημα της υγείας της και για τη μάχη με τον καρκίνο που καλείται να δώσει, δήλωσε: «Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην Πολιτική έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του. Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν».

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» υπογράμμισε.

«​Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως διεγνώσθη με πολλαπλό μυέλωμα και μίλησε για την μεγάλη μάχη που έχει μπροστά της. Σύμφωνα με την ίδια, η νόσος είναι σε αρχικό στάδιο και δηλώνει «αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Στη συγκινητική ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε: «Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα. ​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. ​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. ​Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​ Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. ​Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​ Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​ Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​ Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​ Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​ Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον.»​

 

Copyright © 2021 Rewindmag.gr