Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης στην Κεντρική Ομιλία της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα

Published

on

Τη βεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά lockdown έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως όντως στη χώρα μας υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας, ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να βαδίσει λαμβάνοντας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπου καθίσταται απαραίτητο και με την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εμβολιασμών.

«Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:

  • Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
  • Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
  • Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
  • Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτή την στιγμή στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται ανεμβολίαστοι. «Χάνονται κάθε μέρα ζωές ανθρώπων που θα είχαν σωθεί διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη – αναμνηστική – δόση του εμβολίου έναντι της Covid 19. «Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

Για την οικονομία

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός πέρασε σε θέματα που αφορούν στην οικονομία λέγοντας πως εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα σημείωσε πως το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας. Είπε δε πως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μαι μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση της ανεργίας.  «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική για την μείωση των ανισοτήτων από το να προσφέρεις δουλειά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις διεθνείς εξελίξεις

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αλλάζοντας θέματα μίλησε για την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καθιέρωσε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα. «Η Ελλάδα έγινε κόμβος της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές της ΝΔ να τον χειροκροτούν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες σε διπλωματικό αλλά και αμυντικό επίπεδο (συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ), λέγοντας πως όλοι οι καλόπιστοι πολίτες αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικά βήματα. «Η ενίσχυσή μας δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν είχε πρόθεση να αναφερθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας το γεγονός πως επέλεξε να επισκεφτεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο χωρίς να αναφερθεί σε πόσες κλινικές είχε επί της διακυβέρνησής του και πόσες έχει τώρα.

«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στην διαχείριση της πανδημίας».

«Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ίδια προσήλωση στους εθνικούς μας στόχους έως τις εθνικές εκλογές του 2023. Συναντάμε την αποδοχή των πολιτών, την πάντα καλοδεχούμενη κριτική τους, συναντάμε και τα απολύτως λογικά συναισθήματα της ανασφάλειας σε καιρούς μεγάλων αλλαγών».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του ψέματος. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτισμικό, αισθητικό και αξιακό χάσμα και η εκτίμησή μου δικαιώνεται κάθε μέρα». Εξελίσσεται στο κόμμα του ψέμματος που λέει «όχι σε όλα» και «ναι στο τίποτα». Συνέχισε δε λέγοντας πως «εξελίσσεται σε, λυπάμαι που θα το πω, σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό ενίοτε σαμποτέρ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, αλλά ούτε και μέτρα στήριξης της κοινωνίας. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό. «Θέλω να καταγγείλω σε αυτό το βήμα την χυδαία ψεύδη ύποπτων κύκλων για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», είπε. Οι αντίπαλοί μας κρίθηκαν ως κυβέρνηση σε εκλογές τρεις φορές και καταδικάστηκαν τρεις φορές, είπε.

Τέλος ο πρωθυπουργός παρέθεσε μία σειρά ενεργειών τις οποίες χαρακτήρισε προοδευτικές.

Όπως είπε:

  • Προοδευτικό είναι το gov.gr,
  • το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διπλασιασμένο
  • η μείωση της ανεργίας
  • να μειώνεις τελικά τις ανισότητες,
  • οι πράσινες πολιτικές
  • να μειώνεις τους φόρους
  • να προστατεύεις το εισόδημα από τις ανατιμήσεις
  • να φέρνεις ξένα κεφάλαια
  • να υπερασπίζεσαι και να αναδεικνύεις περήφανα την χώρα σου στον κόσμο

Σημειώνεται πως κατά την έναρξη της ομιλίας του είπε, πως επιτέλους η Κ.Ο. συνεδριάζει δια ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά όπως συνέβαινε τόσο καιρό και συμπλήρωσε: «δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την επιλογή ορισμένων συναδέλφων να καθίσουν σε συγκεκριμένα έδρανα. π.χ. ο υπουργός Εργασίας κάθεται εκεί που κάθεται παραδοσιακά το ΚΚΕ» προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού 

Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan Ahmed Al Jaber, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Mark Rutte, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr