Connect with us

Πολιτική

Οικονόμου: Νέες παρεμβάσεις για την εξάλειψη της οπαδικής βίας

Published

on

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του πλαισίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, όπως προέκυψε από τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η ελληνική αστυνομία κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη.

«Για το ζήτημα της αθλητικής βίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για την εξάλειψη της βίας. Πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό της αθλητικής βίας» είπε ο κ. Οικονόμου, για να αναφέρει στη συνέχεια τις τρεις παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν:

  1. Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους αθλητικούς συνδέσμους και τις λέσχες φιλάθλων με ευθύνη λειτουργίας στις ΠΑΕ
  2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και εντατικοποίηση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία και
  3. Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ

«Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Η αντιμετώπιση της οπαδικής και νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, ο κ. Οικονόμου έθεσε τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και θα κερδηθούν από τη Νέα Δημοκρατία».

Άλλα σημεία της ενημέρωσης:

  • Μειώνεται ο ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%. Επιστρέφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα για τους νέους αγρότες
  • Αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Ο κύκλος εργασιών πολλών επιχειρήσεων έφτασε τα επίπεδα του 2019
  • Οι διεθνείς επιχειρήσεις δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομια
  • Για την γραμμή 1555. Σε 6 μήνες η απαντημένες κλήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Παρακολουθήστε την ενημέρωση εδώ:

Copyright © 2021 Rewindmag.gr