Connect with us

Πολιτική

Μητσοτάκης στο Reuters: Κύριοι στόχοι η μείωση ανισοτήτων και η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων

Published

on

Συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,  θέτοντας ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του να ανακτήσει η Ελλάδα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

«Ένας από τους κύριους στόχους μου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να διασφαλίσω ότι μειώνουμε τις ανισότητες» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και χαρακτήρισε απολύτως εφικτό τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές.

Από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι και η αναβάθμιση του ΕΣΥ. «Αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και ελπίζω ότι, μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας μας, οι Έλληνες θα ζήσουν μία εντελώς διαφορετική εθνική υπηρεσία υγείας», υπογράμμισε  ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης, ότι η κυβέρνησή του «έθεσε τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη». Εάν επανεκλεγεί είπε ότι το υπουργικό του συμβούλιο, ενισχυμένο από περισσότερες γυναίκες, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και θα μειώσει την ανισότητα.

«Θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που να επικεντρώνεται στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα αλλά και να μειώνει την ανισότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ετησίως το πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – που παρατηρείται περίπου στο ένα πέμπτο της οικονομίας – θα βοηθούσε επίσης την Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της και να απελευθερώσει πόρους για κοινωνικές πολιτικές, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr