Connect with us

Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι πολίτες μάς έδωσαν ισχυρή εντολή με ηχηρό τρόπο – Δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά

Published

on

Μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, δηλώσεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών 2023, που δίνει στη Νέα Δημοκρατία ευρεία νίκη και τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με 158 έδρες στη Βουλή.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ:

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Για δεύτερη φορά όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην καθεμία και στον καθένα από εσάς, στα κομματικά μας στελέχη. Ξέρω πόσο πολύ κουραστήκατε κάνοντας δύο εκλογικούς αγώνες τον έναν μετά τον άλλον, όμως σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά με μια άνετη πλειοψηφία, όπως ζητήσαμε, και μας έδωσε ισχυρή εντολή να πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά και να βαδίσουμε στον δρόμο τής προόδου, της κοινωνικής συνοχής.

Για εμένα η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει μέσα σε μια τετραετία, ούσα κυβέρνηση, να αυξήσει τα ποσοστά της, να κερδίσει περισσότερους φίλους. Αλλά, κυρίως, αυτό το οποίο πετύχαμε σε αυτή την εκλογή είναι να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν από μία δεκαετία. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη την οποία αισθάνομαι στους ώμους μου είναι πολύ βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.  Προσέξτε, έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών που είχαμε το 2019, μόνο που τώρα η διαφορά μας με τον βασικό μας αντίπαλο είναι 24 μονάδες ενώ τότε ήταν οκτώ. Όμως, φίλες και φίλοι, αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι συνταγή αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή. Αυτό το οποίο θα ζητήσω και πάλι από όλα μας τα στελέχη είναι να είμαστε προσγειωμένοι. Οι πολίτες έχουν πολλά προβλήματα και απαιτούν από εμάς να σκύψουμε πάνω σε αυτά τα προβλήματα και να τα λύσουμε.

Σήμερα είμαι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και εκφράζω και τις προσδοκίες όσων συμπολιτών μας δεν μας στήριξαν. Θα πορευτούμε με γνώμονα την ενότητα του λαού μας. Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και είμαι σίγουρος ότι για ακόμα μία φορά θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών με το έργο τής δεύτερης τετραετίας μας. Και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ», καθώς είμαστε σήμερα εδώ, μπροστά στα κομματικά μας γραφεία.

Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε, φίλες και φίλοι, ότι και ούσα στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα το οποίο απέδειξε τις δυνατότητές του. Πάμε λοιπόν, γιατί το μπλε είναι και το χρώμα τής σημαίας μας, το χρώμα τού ουρανού, το χρώμα τής θάλασσάς μας, το χρώμα τής ελπίδας, το χρώμα τής σωφροσύνης, το χρώμα που, τελικά, ενώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Και πάλι, λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά. Από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά για να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο μπροστά.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Για όσους έχετε «σύνδρομο στέρησης» από την εκλογική διαδικασία, σας θυμίζω ότι σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και σε έναν χρόνο ευρωεκλογές. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr