Connect with us

Πολιτική

Μαρινάκης: Το κόμμα “Σπαρτιάτες” θα αντιμετωπιστεί στη βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά

Published

on

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης του ενημέρωσης των συντακτών μίλησε για  πολιτική αντιμετώπιση των Σπαρτιατών εντός του Κοινοβουλίου έκανε λόγο

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τους δημοσιογράφους απάντησε: «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά και κοινοβουλευτικά μέσα στη Βουλή».

Αναλυτικά, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Κύριες και κύριοι,

Καλό μεσημέρι.

Θέλω πριν ξεκινήσουμε αυτή την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για ακόμα μια φορά από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη τιμή να με ορίσει Κυβερνητικό εκπρόσωπο. Δεσμεύομαι να προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτά τα απαιτητικά καθήκοντα και ελπίζω να έχουμε μια καλή και παραγωγική συνεργασία. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση, την ελλιπή ενημέρωση και τα fake news να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Επιπλέον θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς, τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που πολλές φορές, κάτω από δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Προσωπικά, τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για την ενημέρωσή σας.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή. Εντολή στην προκοπή, τη δουλειά, τις ταχείες μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές στις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε ενωμένοι μπροστά, για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν, να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες αλλαγές που έχουν ανάγκη, να κάνουμε καθημερινά τη ζωή τους καλύτερη σε μια ακόμα πιο ισχυρή, πιο παραγωγική χώρα.

Φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τον μοναδικό μας αντίπαλο και αυτός δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών. Να στηρίξουμε την κοινωνία και να προωθήσουμε την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων με καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου

Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου τέθηκε από τον Πρωθυπουργό το πλαίσιο λειτουργίας της Κυβέρνησης.

Στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκαν οι στόχοι ανά χαρτοφυλάκιο. Συνολικά πρόκειται για 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του ταμείου ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις σε βάθος τετραετίας.

Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης όπως είχαμε πει και προεκλογικά είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον Πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη συνάντησή του με τη πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

 Στο κέντρο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, βρέθηκε το ζήτημα του Μεταναστευτικού.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση, αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της -που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά σώζει χιλιάδες ζωές και στη μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά.

Διαμήνυσε πως είναι άκρως σημαντική η εξάρθρωση των δικτύων διακινητών, κάτι που πλέον αποτελεί και κοινή ευρωπαϊκή παραδοχή.

Κοινό κείμενο συμπερασμάτων αναφορικά με το μεταναστευτικό δεν εκδόθηκε καθώς διατυπώθηκαν διαφωνίες από πλευράς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα η οποία τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρώπης με τη χώρα μας.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden

Την πρώτη του τηλεφωνική επικοινωνία μετά την επανεκλογή του είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις εκλογές, τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας όπως και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο στην περιοχή.

Ορκωμοσία Βουλευτών

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία της Νέας Βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17:00, όπου θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην Κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00 θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφτεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr