Connect with us

Ελλάδα

Συναγερμός στον Έβρο: Ο πόλεμος με τις φλόγες και οι 12 εστίες που ξέσπασαν μέσα σε μόλις δύο ώρες!

Published

on

Οι υπόνοιες για «υβριδικό πόλεμο» στον Έβρο – 900 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν παρανόμως στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία μόνο το τελευταίο 24ωρο ενώ οι πυρκαγιές απειλούν την Αλεξανδρούπολη

«Είναι πόλεμος» λέει κυβερνητικό στέλεχος για την μεγάλη πυρκαγιά γύρω από την Αλεξανδρούπολη.

Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Έβρου με ένταση 7-8 μποφόρ και ριπές ανέμου 9 μποφόρ σε περιβάλλον πυρκαγιάς η οποία μαίνεται από το Σάββατο κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Και για σήμερα Τρίτη η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι στην περιοχή του Έβρου θα πνέουν εξίσου ισχυροί άνεμοι.

Αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό είναι το γεγονός ότι μόνο χθες Δευτέρα, σε διάστημα μόλις δύο ωρών ξέσπασαν 12 νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Έβρου!

«Είτε από εμπρησμό, είτε από αμέλεια ο,τι και να ξεκινούσε τη Δευτέρα στην περιοχή του Έβρου θα γινόταν πολύ μεγάλο» εξηγεί στο protothema.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής για τις φωτιές που άναβαν με ύποπτη συχνότητα. Τη Δευτέρα, όλο το 24ωρο, καταγράφηκαν συνολικά 15 νέες εστίες φωτιάς μόνο στην περιοχή του Έβρου!

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr