Connect with us

Πολιτική

Μαρινάκης: Η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα πεδία και η προστασία των καταναλωτών είναι ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση

Published

on

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε «Ο πρωθυπουργός σήμερα συμμετέχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία πραγματοποιείται στη Λευκωσία, Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,Νίκο Χριστοδουλίδη και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι: «Ασφάλεια, άμυνα, ενέργεια, πολιτική προστασία, κλιματική κρίση, τουρισμός θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων των τριών ηγετών» και υπογράμμισε ότι «η σύνοδος αυτή σηματοδοτεί την εμβάθυνση και ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας ως τριγώνου σταθερότητας, ασφάλεια και ευημερίας στην περιοχή».

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Δαδιά, είπε ότι «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη ύφεση χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας. Παρά τη θετική εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η φωτιά, δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο επιτηρώντας την περιοχή».

Ένα άλλο θέμα στο οποίο πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν το ότι «η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) επέβαλε σήμερα πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και εμπορίας καλλυντικών ειδών για πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην επέκταση της πλατφόρμας arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2023.

Πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους πολιτικούς συντάκτες παρουσίασε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες: «Αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Έβρο προκειμένου να γίνει η πλήρης αποτίμηση και καταγραφή του μεγέθους των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και με βασικό στόχο την άμεση υλοποίηση των όσων έχουν εξαγγελθεί για την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της περιοχής. Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr