Connect with us

Ελλάδα

2,2 δισ. ευρώ βοήθεια από την Ευρώπη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Published

on

Άμεση διάθεση του συνολικού ποσού των 2,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για τη διαχείριση των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στις κοινές της δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό στο Στρασβούργο.

Η Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν στις κοινές δηλώσεις της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, μετά τη συνάντησή τους, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαστε μια ένωση αλληλεγγύης. Κύριε πρωθυπουργέ σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες. Μιλήσαμε για τους καλύτερους τρόπους προκειμένου να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Είναι απαραίτητο να γίνουν πολλές επενδύσεις και χρειάζεται άμεση βοήθεια. Θα είμαστε γρήγοροι, ευέλικτοι και θα βρούμε λύσεις. Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους της ΕΕ».

Έως και 2,2 δισ. ευρώ μπορεί να έχει η Ελλάδα από ευρωπαϊκούς πόρους, ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μετά την συνάντηση που είχε στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της αύξησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για να να υπάρχουν σε αυτό περισσότεροι πόροι για τις χώρες που πλήττονται.

Copyright © 2021 Rewindmag.gr