Connect with us

Πολιτική

Μαρινάκης για απεργία: Φορείς που εκπροσωπούν το Δημόσιο απεργούν για νόμο που αφορά στον ιδιωτικό τομέα

Published

on

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο είπε: Δεν κατηγορούμε κανέναν που απεργεί αρκεί να τηρούνται όσα προβλέπονται από το νόμο. Δεν υπάρχει κόντρα, αλλά είναι και υποχρέωση της Πολιτείας όταν δεν τηρείται ο νόμος να προσφεύγει στις δέουσες αποφάσεις, είπε ο κ. Μαρινάκης

Έχουμε μια απεργία των συνδικαλιστών στο δημόσιο τομέα για νόμο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, παρατήρησε και τόνισε ότι η εποχή που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να ταλαιπωρούν εκατομμύρια πολίτες έχει παρέλθει.

Αναφερόμενος ο κ. Μαρινάκης στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, είπε: “Με τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση στη Βουλή, ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία (ΕΕ) 2019/1152 και ταυτόχρονα θεσπίζονται, αφενός κανόνες για την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και των βιώσιμων και δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας, και αφετέρου νέοι προστατευτικοί κανόνες για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, αντιμετωπίζοντας έτσι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο εντάσσεται η τροπολογία σύμφωνα με την οποία από 1.1.2024 αίρεται το πάγωμα των «τριετιών», ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28/2/2024 στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία των εργαζομένων, η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το νομοσχέδιο αυτό εξασφαλίζει διαφάνεια και καταπολεμά την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Η νομοθέτηση και εφαρμογή του δίνει χώρο στην πρόοδο και τον -καλώς εννοούμενο- ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας”.

Continue Reading

Copyright © 2021 Rewindmag.gr